-Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, καλεί τον δήμαρχο, να προχωρήσει άμεσα στην ενοικίαση των καταστημάτων στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Τα καταστήματα αυτά, αναφέρει, είναι άδεια αρκετά έτη και η απώλεια εσόδων για την «Δημωφέλεια» είναι μεγάλη.

-Καταρχάς, η Δημοτική Αγορά είναι περιουσιακό στοιχείο της «Δημωφέλεια». Αυτό σημαίνει πως, μόνο η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης, είναι αρμόδια για την εκμίσθωση των καταστημάτων και την οποιαδήποτε χρήση του υπογείου του κτηρίου. Προφανώς, μετά την απομάκρυνση των επιχειρήσεων εμπορίας αλιευμάτων, τα καταστήματα στο υπόγειο ήταν και παραμένουν διαθέσιμα για ενοικίαση. Αλλά, γιατί δεν νοικιάστηκαν τόσο καιρό από την «Δημωφέλεια»; Κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το υπόγειο του κτηρίου. Και είναι εύλογη η έλλειψη ενδιαφέροντος. Ποιος επιχειρηματίας θα επιλέξει ένα κατάστημα, το οποίο δεν έχει άμεση οπτική «επαφή» με τον καταναλωτή; Πως θα δούνε οι διερχόμενοι καταναλωτές, τα είδη στην βιτρίνα του καταστήματος; Για να επισκεφθεί ο καταναλωτής ένα κατάστημα στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς, πρέπει να κατέβει μερικά σκαλοπάτια από το ισόγειο του κτηρίου. Αυτός είναι ο (βασικός) λόγος, που οι έμποροι αλιευμάτων αποφάσισαν να φύγουν από την Δημοτική Αγορά και να νοικιάσουν καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

-Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρει πως υπάρχουν επιχειρήσεις, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εμπορική χρήση των καταστημάτων στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς. Και ότι, η δημοτική Αρχή αρνείται την ενοικίαση τους, μέσω μιας διαφανούς και ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Εάν υπάρχουν επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, πρόκειται για ευχάριστη είδηση. Δεν καταλαβαίνουμε, ωστόσο, γιατί χρειάζεται να γίνει διαγωνισμός για την ενοικίαση των καταστημάτων. Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, για παράδειγμα, δεν κάνει διαγωνισμό για να βρει ενοικιαστή. Αναρτά το «ενοικιαστήριο» και οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν για να μάθουν τις λεπτομέρειες. Κι όποιος συμφωνεί με τους όρους ενοικίασης και θεωρεί κατάλληλο το διαμέρισμα, υπογράφει το μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.

-Γιατί η «Δημωφέλεια» να κάνει διαγωνισμό, για τα (άδεια) καταστήματα στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς; Αφού υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, μπορούν να απευθυνθούν, είτε στην διοίκηση της «Δημωφέλεια», είτε στον διευθυντή της Δημοτικής Αγοράς, για να ενημερωθούν για το ύψος του ενοικίου και για την επιφάνεια (τετραγωνικά μέτρα) του καταστήματος που τους ενδιαφέρει να νοικιάσουν. Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από ένας, για το ίδιο κατάστημα, θα επιλέξει τον ενοικιαστή το διοικητικό συμβούλιο της «Δημωφέλεια». Με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του. Με τον διαγωνισμό τι θα πετύχει η «Δημωφέλεια»; Να πάρει υψηλότερο μίσθωμα (ενοίκιο); Πόσο υψηλότερο ενοίκιο θα εξασφαλίσει, ας πούμε, για ένα κατάστημα 30, ή 40 τετραγωνικών μέτρων στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς; Επίσης, η παραχώρηση του υπογείου σε μία ακόμα υπεραγορά, θεωρούμε πως δεν είναι η καλύτερη ιδέα, για να γίνει πιο ελκυστική σους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες η Δημοτική Αγορά της πόλης.

-Εμείς θα προτείναμε, το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς να γίνει ένας «μικτός» τόπος συνάντησης ενηλίκων και παιδιών. Δηλαδή, ένας τόπος που θα μπορούν οι οικογένειες να κάνουν τα ψώνια τους και να διασκεδάζουν! Ένας τόπος που θα είναι αφιερωμένος στις νέες τεχνολογίες, μαζί με έναν σύγχρονο και ασφαλή παιδότοπο. Για παράδειγμα, οι γονείς με τα παιδιά να επισκέπτονται ένα κατάστημα πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, μικρών ρομποτικών κατασκευών και στην συνέχεια, όλη η οικογένεια να γευματίζει στο εστιατόριο που λειτουργεί στο υπόγειο, ή τα παιδιά να παίζουν (ανέμελα) στον παιδότοπο. Γιατί, σε όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα ψώνια συνδυάζονται με φαγητό και διασκέδαση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.