Ο Δήμος Καβάλας ανακοινώνει ότι, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων από καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, των οποίων η παροχή διακόπηκε, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και η διακοπή συντελέστηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:

-Αίτηση (διατίθεται στον ιστότοπο του Δήμου Καβάλας www.kavala.gov.gr, στην ενότητα Επικαιρότητα/Ανακοινώσεις, ή χορηγείται από την Υπηρεσία του Δήμου).

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (με την συναίνεση του δικαιούχου ζητείται αυτεπάγγελτα).

-Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

-Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

-Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

-Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

-Λογαριασμό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης:

-Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α., για νοικοκυριό που στην σύνθεσή του περιλαμβάνει άτομο, ή άτομα, με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67% ) και άνω.

-Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για την ζωή ατόμου, ή ατόμων, που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό, ή περιουσιακό στοιχείο, ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης, σε σχέση με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει την μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης, ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης, ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.).

Η αρμόδια Υπηρεσία, κατά την διαδικασία αξιολόγησης των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών, μπορεί να ζητά την προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων, ή την διενέργεια κοινωνικής έρευνας, ή την πραγματοποίηση κατ’ οίκον επίσκεψης για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης και των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ