-Η δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων περιφερειαρχών Ανατολικής Μακεδονίοας-Θράκης, το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, δεν ανέδειξε νικητή, αλλά τα «φαβορί» που θα διεκδικήσουν στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών το αξίωμα του περιφερειάρχη. Και τα «φαβορί» είναι, ξεκάθαρα, ο νυν περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», Χρήστος Μέτιος και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης.

-Πιστεύω, καρντάσια, ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, θα προσπαθήσουν να καταγράψουν ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, για να έχουν ενισχυμένη παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο Δαμιανός Καγγελίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την αλλαγή», που έχει την στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής και ο Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», που έχει την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αμφότεροι Δραμινοί, είναι επιλογές της «τελευταίας στιγμής» για τα συγκεκριμένα κόμματα. Ο στόχος τους είναι, να ξεπεράσουν τα ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων στις προηγούμενες εκλογές (2019). Δηλαδή, ο Λουντοβίκ, που εκπροσώπησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κίνημα Αλλαγής και ο Κώστας Κατσιμίγας, που είναι ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο περιφερειακό συμβούλιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

-Ο Διονύσης Κλάδης «διαδέχτηκε» στην «αρχηγία» του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», που έχει την στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, τον Δημήτρη Παπατολίδη, ο οποίος πήρε ποσοστό λίγο πάνω από το 5%. Ο στόχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι η μαχητική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο και η προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Όσον αφορά τον Θόδωρο Περεντίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Ανατολική Μακεδονίας-Θράκη», δεν μπορεί να ονειρεύεται πως θα γίνει περιφερειάρχης, με ποσοστό 1,47% στις εκλογές του 2019.

-Στην τηλεμαχία, που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Ena, οι τηλεθεατές πήραν μία (μικρή) γεύση, για την αντιπαράθεση που θα γίνεται στο περιφερειακό συμβούλιο από την 1η Ιανουαρίου 2024.

-Ο Χρ. Μέτιος, πάντως, οφείλει να δώσει στους Καβαλιώτες μία καλή εξήγηση, γιατί «αγνοείται η τύχη» του πολύ σοβαρού έργου της ολοκλήρωσης της (κολοβής) περιμετρικής οδού της Καβάλας. Και να ξεκαθαρίσει, εάν η αχρηστεμένη γέφυρα απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, θα ενταχθεί στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και θα γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ