Η δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου ανακοίνωσε την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου στο αθλητικό κέντρο Ελευθερούπολης, που αποτελεί, όπως αναφέρεται στο ακόλουθο δελτίο Τύπου, αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού Παγγαίου. Το έργο περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση, την κατασκευή καινούργιων αποδυτηρίων και την αύξηση της χωρητικότητας του γυμναστηρίου κατά 900 μόνιμες θέσεις.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού Παγγαίου. Καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί πλήθος αθλητικών και όχι μόνο, εκδηλώσεων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Επιπλέον, αποτελεί έδρα της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, ενός επιτυχημένου συλλόγου που έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Για να διατηρηθεί ο αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μία από αυτές, είναι η ύπαρξη σύγχρονων και άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Έχοντας, πάντοτε, ως γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον, διαμορφώνουμε κινήσεις φιλικά προσκείμενες προς αυτό. Προχωράμε, λοιπόν, στην ενεργειακή αναβάθμιση και την επέκταση του κτιρίου, η οποία στοχεύει: 1) στην εξοικονόμηση ενέργειας για περιορισμό της σπατάλης των ενεργειακών αποθεμάτων, 2) στην ενσωμάτωση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, 3) στην κατασκευή νέας εξέδρας 900 θέσεων, 4) στην κατασκευή νέων σύγχρονων αποδυτηρίων.

Τα οφέλη είναι τόσο οικονομικά, όσο και περιβαλλοντικά. Τέλος, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Γ.Σ.Ε., καθώς με την κατασκευή νέας κερκίδας και αποδυτηρίων, θα επιτευχθούν οι απαραίτητες προδιαγραφές που θέτει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ