-Κάθε φορά που η λαϊκή δυσαρέσκεια «φουντώνει, η αγανάκτηση «ξεχειλίζει» στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα αισθάνεται «στριμωγμένο», υπάρχει η «ασφαλιστική δικλείδα», για να εκτονωθεί η πολιτική κρίση. Η κρίση του πολιτικού συστήματος περνάει, αλλά η κοινωνική κρίση παραμένει και γίνεται βαθύτερη.

-Τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου», τα οποία διαχειρίζονται την ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων, είτε βρέθηκαν σε θέση εξουσίας, είτε στην θέση της «αντιπολίτευσης», πέτυχαν το εξής θλιβερό γεγονός. Να απομακρύνουν τους πολίτες από τα κοινά και να επιβάλλουν την μηδενιστική άποψη, ότι «όλοι είναι ίδιοι». Δεν είναι φυσιολογικό στις εκλογές, ακόμα και στις περιφερειακές-δημοτικές και πολύ περισσότερο στις ευρωεκλογές, να αναδεικνύεται «νικήτρια» η αποχή! Αν ψήφιζε το 60%, ή το 65%, των πολιτών που απέχουν το ίδιο κόμμα, θα σχηματιζόταν αυτοδύναμη κυβέρνηση! Δεν μπορούμε να λέμε πως ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα, όταν στην κορυφαία διαδικασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, συμμετέχει η μειοψηφία του ελληνικού λαού. Από την μειοψηφία προκύπτει μία κυβέρνηση, την οποία επέλεξαν, κυρίως, εκείνοι που έχουν συμφέρον. Και όχι για το συμφέρον της κοινωνίας και της Ελλάδας. Εάν δεν αλλάξει το λυπηρό αυτό γεγονός, η κρίση στην πολιτική και την κοινωνία θα παρατείνεται. Και η Ελλάδα θα είναι ένα «καζάνι που βράζει».

-Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα συγκέντρωση και πορεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης (απεργίας) που κήρυξαν οι τριτοβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς του δημόσιου (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και του ιδιωτικού τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε.). Οι ηγεσίες των φορέων αυτών, επίσης, πέτυχαν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την συμμετοχή και στον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης διαμαρτυρίας. Έτσι, ο «πυρήνας» στις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι οι κομματικές και συνδικαλιστικές μειοψηφίες.

-Κι αφού το πολιτικό και συνδικαλιστικό καθεστώς πέτυχε την αποχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού από τα κοινά, όταν νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο χρησιμοποιεί τον «άσσο που βγάζει από το μανίκι»! Την προπαγάνδα. Στην κορυφή της προπαγάνδας είναι… ο «μπαμπούλας» της ακροδεξιάς, που σαν τον λύκο χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Το πολιτικό κατεστημένο με «εργαλείο» την δημοσκόπηση, εμφανίζει ότι ενισχύεται το «ακροδεξιό ρεύμα», για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το ίδιο (επί δεκαετίες) κατεστημένο εξουσίας και των «ορφανών» του.

-Οι πολίτες που έχουν έντονα συναισθήματα στρέφονται προς την αποκαλούμενη «ακροδεξιά», ενώ οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν την επιλογή, είτε των συστημικών κομμάτων, είτε της «ακροδεξιάς», προτιμούν να απέχουν από τις εκλογές. Κι αυτοί, δυστυχώς, είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Και ο φαύλος κύκλος δεν κλείνει.

-Όταν ωριμάσει ηθικά η ελληνική κοινωνία, να είστε βέβαιοι πως θα βελτιωθεί κατακόρυφα και ο πολιτικός βίος. Άρα, θα απολαύσουμε όχι καλύτερη, αλλά την πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα! Αλλιώς, θα είμαστε θεατές στην ίδια φαρσοκωμωδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ