• Η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα (σκύλους) στην Καβάλα, έγραψε καρντάσι, είναι η ανάθεση της περισυλλογής τους σε ειδικό συνεργείο, ενώ εκτιμά ότι στην πόλη κυκλοφορούν γύρω στα τριακόσια ζώα
  • Καταρχάς, τα αδέσποτα ζώα στην πόλη της Καβάλας είναι αρκετά, αλλά σε καμία περίπτωση τόσα, όσα έγραψε το καρντάσι. Ο αριθμός των τριακοσίων, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εκτός κι αν είχε την υπομονή να τα μετρήσει! Εάν ήταν τριακόσια, οι Καβαλιώτες δεν θα κυκλοφορούσαν στους δρόμους στην κυριολεξία.
  • Από κει και πέρα, άντε και ο Δήμος Καβάλας ανέθεσε την περισυλλογή, εκτός από το δικό του και σε δεύτερο συνεργείο ειδικών, όπως πρότεινε το καρντάσι, μπορεί να μου εξηγήσει που θα φιλοξενήσει τριακόσια ζώα μετά την αιχμαλωσία τους; Το δημοτικό κυνοκομείο έχει περιορισμένο αριθμό κελιών, ενώ στο Νομό Καβάλας δεν υπάρχει άλλο κυνοκομείο. Μήπως να τα στείλει στο «ξενοδοχείο σκύλων» που λειτουργεί στο Πολύστυλο ιδιώτης; Αλλά κι εκεί, πόσα μπορεί η επιχείρηση να φιλοξενήσει και για πόσο καιρό;
  • Αρκετοί επισημαίνουν το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, αλλά ελάχιστοι προτείνουν κάτι εξίσου σοβαρό για την επίλυση του.
  • Εγώ προτείνω, να αναλάβουν τα φιλοζωικά σωματεία την περισυλλογή των ήρεμων ζώων και σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, να πραγματοποιούν στειρώσεις και ηλεκτρονική σήμανση.
  • Όσον αφορά τα επιθετικά ζώα, να γίνει η περισυλλογή τους από το συνεργείο του Δήμου Καβάλας και να τεθούν σε «καραντίνα». Δηλαδή, να εξεταστούν από κτηνίατρο και να ζητηθεί η βοήθεια εκπαιδευτή σκύλων, για να τιθασεύσει την επιθετικότητα τους.
  • Κατά την άποψη μου, η επιθετικότητα που δείχνουν μερικά ζώα, οφείλεται σε ένα ποσοστό και στον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις άρρωστων ζώων, που επιτίθενται, αν δεν προκληθούν με κάποιο τρόπο. Παρακαλώ, επ’ ευκαιρία, τους φιλόζωους, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ώστε να μην ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση πολλών ζώων σε ένα χώρο, δηλαδή τη δημιουργία αγελών μέσα στην πόλη. Τα μεμονωμένα ζώα, μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ