Λαϊκίζουν απίστευτα ορισμένοι, για να μην πούμε οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι, με αποκορύφωμα, κατά τη γνώμη μας, η εξαγγελία του Υπουργού Γαβρόγλου, ότι από την επόμενη χρονιά οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο στις 9 το πρωί κι όχι στις 8,15’ όπως γινόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Για να κοιμούνται τα παιδιά, λίγο περισσότερο», είπε ο Υπουργός. Εμφανώς ο Υπουργός ήθελε να χαϊδέψει τα αυτιά και των μαθητών και κυρίως των εκπαιδευτικών, στην προσπάθειά του, να δημιουργήσει εκλογική πελατεία εν όψει των εκλογών.

Πρόκειται για αποφάσεις που συνηθίζουν οι κυβερνητικοί να παίρνουν στο πόδι, χωρίς να σκεφτούν, χωρίς να τους ενδιαφέρει, τι επιπτώσεις θα έχει οποιαδήποτε τέτοια απόφασή τους, στην κοινωνία, και στη μάθηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, θα έχουν οι γονείς που εργάζονται, και τα βόλευαν με τη δουλειά τους, έτσι, που να προλάβουν να ξυπνήσουν τα παιδιά τους, να τα ετοιμάσουν, να τα πάνε στο σχολείο, (κυρίως του Δημοτικού Σχολείου) και μετά τα τρέξουν στις δουλειές τους. Κι αν πρόκειται για μεγαλύτερα παιδιά, θα ξυπνούν μόνα τους, να ετοιμαστούν, ενώ οι γονείς τους θα έχουν πάει στις δουλειές τους, ή θα τα ξυπνούν οι γονείς και θα τα ετοιμάζουν και να περιμένουν μόνα στο σπίτι, να έρθει η ώρα να πάνε στο σχολείο;;;

Δεν μας λέει, ο Υπουργός Παιδείας, ωστόσο, πως θα αναπληρωθεί αυτή η μια σχολική ώρα που θα χαθεί από το πρωινό πεσκέσι; Θα φεύγουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι μια ώρα αργότερα το μεσημέρι; Ή μήπως το μέτρο αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των ωρών μαθήματος; Ήδη, με τις γιορτές και τις αργίες καθώς και με τις μηνιαίες απαραίτητες «εκδρομές», ο χρόνος διδασκαλίας είναι ελάχιστος και αμφιβάλουμε, αν προλαβαίνουν να διδάξουν οι δάσκαλοι ολόκληρη την διδακτέα ύλη. Ίσως ο Υπουργός με τη διάταξη αυτή, να θέλει να βγάλει τα απωθημένα του, από την παιδική του ηλικία, που ήθελε να κοιμηθεί περισσότερο το πρωί!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.