KAVALA AIRPORT, INTRAKAT, 22MAR2019

-Εξήντα τρεις (63) πτήσεις την εβδομάδα απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.) εξασφάλισε η κυβέρνηση για το καλοκαίρι του 2022. Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος διέπρεψε στο Υπουργείο υγείας και του ανατέθηκε άλλο χαρτοφυλάκιο από τον πρωθυπουργό.

-Θέλω να ρωτήσω τον αγαπητό υπουργό, σε ποιους προορισμούς της χώρας θα κατευθυνθούν οι 63 πτήσεις εβδομαδιαίως; Διότι, καρντάσια, αμφιβάλλω πως περιλαμβάνεται ο αερολιμένας «Μέγας Αλέξανδρος» στο τουριστικό «πακέτο» από τις Η.Π.Α. Άλλωστε, το μόνο ενδιαφέρον που έχουν οι αμερικανοί για την περιοχή, είναι η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η υπο-παραχώρηση στο λιμάνι «Φίλιππος Β».

-Οι μόνοι αμερικανοί τουρίστες που βλέπουμε (και θα δούμε), είναι οι περαστικοί με τα κρουαζιερόπλοια που σταθμεύουν, για μερικές ώρες, στο λιμάνι «απόστολος Παύλος». Δεν έπρεπε, όμως, Βασίλη μου, να εξασφαλίσεις τρεις από τις 63 πτήσεις απευθείας προς τα αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» και «Δημόκριτος» (της Αλεξανδρούπολης); Έχει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τις (φυσικές) ομορφιές, τα μνημεία, την ιστορία και την ξεχωριστή γαστρονομία της, για να περάσουν ευχάριστα οι αμερικανοί επισκέπτες.

-Όσον αφορά το άνοιγμα προς τις αγορές της άπω Ανατολής, όπως την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Κορέα, στις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  σου προτείνω, Βασίλη καρντάσι, να προσκαλέσεις στο γραφείο σου στο Υπουργείο την Αναστασία Ιωσηφίδου, τέως πρόεδρο της «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας. Όταν η Αναστασία ταξίδευε στις Η.Π.Α., στο Ισραήλ και στην Ινδία, για να προβάλλει την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό, μερικοί ειρωνεύονταν την επιλογή που έκανε. Η ελληνική κυβέρνηση, σήμερα, στρέφει το ενδιαφέρον της προς τις αγορές αυτές, με στόχο να προσελκύσει αμερικανούς, κινέζους, κορεάτες και ινδούς τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ