Ο Α.Ο.Κ. πίεσε πολύ, ρίσκαρε, έχασε ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται, όπως λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι, αστόχησε δύο φορές σε πέναλτι και τελικά ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0, το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαΐου 2021 στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Το παιχνίδι “στράβωσε” από την αρχή, όταν ο Αλέξανδρος Καλογέρης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο “Απόλλων” στο 3ο λεπτό, έπειτα από σουτ που έκανε ο αρχηγός, Δημήτρης Αμαραντίδης και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Βασίλη Γαβριηλίδη, που πήδηξε για να αποκρούσει ενώ βρισκόταν εντός της μεγάλης περιοχής. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έως την λήξη του παιχνιδιού, που είχε επιπλέον χρόνο οκτώ (8) λεπτά, ήταν ένας επιθετικός “μονόλογος” για τον Α.Ο.Κ., ενώ ο “Απόλλων” απείλησε να “ζευγαρώσει” τα τέρματα του εκμεταλλευόμενος το ρίσκο που πήρε ο Κώστας Ανυφαντάκης στο β΄ ημίχρονο, να αφήσει τελευταίο παίκτη στην άμυνα τον Πέτρο Ορφανίδη.

Ο Πέτρος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 29ο λεπτό, αλλά ο τερματοφύλακας του “Απόλλωνα” έπεσε στην σωστή πλευρά και απέκρουσε το πέναλτι. Το ίδιο έκανε και στο 87ο λεπτό, όταν απέκρουσε το πέναλτι του Χρήστου Κολλά! Τα δύο χαμένα πέναλτι, ήταν ενδεικτικά της έντονης νευρικότητας που διακατείχε τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ., που ήθελαν πολύ να νικήσουν Στην πρώτη επίθεση στο β΄ ημίχρονο, πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, η μπάλα άλλαξε με αστραπιαία ταχύτητα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. και έφτασε στον Χρ. Κολλά, ο οποίος μόνος απέναντι στην εστία και τον τερματοφύλακα του “Απόλλωνα” πλάσαρε δυνατά και ελάχιστα άουτ! Εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, επίσης, είχαν: ο Βασίλης Γαβριηλίδης και ο Απόστολος Στίκας, ενώ ακυρώθηκε τέρμα που σημείωσε ο Νίκος Βαλαβανόπουλος από θέση οφσάιντ. Ο Απόλλων Πόντου αμύνθηκε μαζικά, κέρδισε πολύτιμα λεπτά “παγώνοντας” τον ρυθμό και με την βοήθεια της τύχης πήρε την νίκη.

Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για τον Α.Ο.Κ., που καλείται να ξεπεράσει γρήγορα το ψυχολογικό σοκ της ήττας και να συνεχίσει να παίζει το καλό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα. Εναντίον του Απόλλωνα Πόντου αγωνίστηκαν οι: Κυρίτσης, Στίκας, Τενεκές, Κολλαράς, Καζαντζίδης, Κέρθι, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης, Κόκκορης, Αδαμάκης, Κολλάς και στο β΄ ημίχρονο ως αλλαγές οι: Θωμαΐδης, Βακιρτζής, Βαλαβανόπουλος, Γιαλαμούδης, Παπαδόπουλος. Στα άλλα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Τρίγλια 1-0, Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου 3-0, Θεσπρωτός-Πιερικός 0-2, Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Αλμωπός Αριδαίας 0-0.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Βέροια 27, Καβάλα 25, Πανσερραϊκός 22, Πιερικός 20, Ολυμπιακός Βόλου 16, Αλμωπός Αριδαίας 13, Τρίγλια 12, Θεσπρωτός 11, Απόλλων Πόντου 8, Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης.

Στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Ορφέας Ξάνθης 1-3, Αλεξανδρούπολη-Αετός Οφρυνίου 2-2, Απόλλων Παραλιμνίου-Ελπίς Σαπών 1-0, Διδυμότειχο-Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-1, Πανδραμαϊκός-Αμπελόκηποι Δράμας 2-0, Άρης Αβάτου-Αναγέννηση Θαλασσιάς 3-0, Α.Ε. Ευόσμου-Εθνικός Σοχού 0-0, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Νέστος Χρυσούπολης 0-3 (χωρίς αγώνα).

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Ορφέας Ξάνθης 28, Πανδραμαϊκός 25, Ηρακλής Αμπελοκήπων 23, Αετός Οφρυνίου 23, Απόλλων Παραλιμνίου 23, Νέστος Χρυσούπολης 18, Αλεξανδρούπολη 17, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 16, Άρης Αβάτου 16, Αμπελόκηποι Δράμας 13, Εθνικός Σοχού 12, Ελπίς Σαπών 11, Α.Ε. Ευόσμου 11, Διδυμότειχο 10, Αναγέννηση Θαλασσιάς 3.

Στην Α2 εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης ανδρών, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης νίκησε στην Βέροια τον “Φίλιππο” με σκορ 92-77 και την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό. Αν νικήσει, που είναι πολύ πιθανό, θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην α΄ φάση του πρωταθλήματος. Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Energean Kavala B.C.) ηττήθηκε από την Δάφνη Δαφνίου με σκορ 77-69 και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής ημέρας (σ.σ. απομένουν δύο αγωνιστικές ημέρες για να τελειώσει η α΄ φάση) και η βαθμολογία έχουν ως εξής: Πανερυθραϊκός-Καρδίτσα 78-77, Ψυχικό-Οίαξ Ναυπλίου 97-86, Μαρούσι-Τρίτων 85-80, Αμύντας-Απόλλων Πάτρας 58-64.

Η βαθμολογία

Απόλλων Πάτρας 21 (10 νίκες-1 ήττα), Ολυμπιακός Πειραιώς Β 20 (9-2), Ελευθερούπολη 19 (8-3), Μαρούσι 18 (7-4), Αμύντας 18 (7-4), Πανερυθραϊκός 18 (7-4), Καρδίτσα 17 (6-5), Τρίτων 16 (5-6), Ψυχικό 16 (5-6), Φίλιππος Βέροιας 14 (2-10), Οίαξ Ναυπλίου 13 (2-9), Δάφνη Δαφνίου 13 (2-9), Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας 13 (1-11).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ