Η ομάδα καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” έχει το δικό της πιστό κοινό. Το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, στο κοινό αυτό προστέθηκαν και οι “Γαλάζιοι Αργοναύτες”. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας και δημιούργησαν μία όμορφη ατμόσφαιρα με το συνεχές τραγούδι τους, δίνοντας κίνητρο στους παίκτες να φτάσουν στη νίκη επί των “Αργοναυτών” Βόλου με σκορ 59-36 (20-5, 16-7, 11-14, 12-10 ανά περίοδο) και συγχρόνως στην πρόκριση στη γ΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ανωτερότητα του Α.Ο.Κ. φάνηκε από την 1η περίοδο του παιχνιδιού, απέναντι στην ομάδα του Βόλου που πραγματοποίησε αξιοπρεπή εμφάνιση, αν και ήρθε στην Καβάλα με πέντε παίκτες. Για τον Α.Ο.Κ. αγωνίστηκαν οι: Μασμανίδης, Πετράκης 15, Βρασίδας 2, Τεφτερίδης 2, Χατζησάββας 4, Τσίλης 30(1 τρίποντο), Μπράτσος, Πολυχρονιάδης 6. Στην επόμενη φάση, ο Α.Ο.Κ. θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη νικήτρια ομάδα του “ζευγαριού” Α.Ε.Κ.-Τρικάλων.

Στο πρωτάθλημα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επίσης, η ομάδα του Α.Ο. “Καβάλα” νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων την αντίστοιχη του Α.Ο. Προσοτσάνης με σκορ 67-47 (21-7, 12-7, 16-20, 18-13 ανά περίοδο), αν και πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση. Στη 2η περίοδο είχε 5/20 σουτ εντός πεδιάς και στην 3η περίοδο 7/19, ενώ δέχτηκε περισσότερους πόντους (20), από αυτούς που δέχτηκε στο α΄ ημίχρονο συνολικά (14). Από το παιχνίδι αυτό κράτησε μόνο την 5η νίκη στο πρωτάθλημα και συνεχίζει, με στόχο να καταλάβει την υψηλότερη θέση που μπορεί στη βαθμολογία.

Ο προπονητής, Νίκος Καλφόπουλος, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη 12άδα: Γερασιμίδη, Κοσμίδη 4(1 τρίποντο), Αντωνίου, Τσολάκη 27(1 τρίποντο και τους δέκα πρώτους πόντους στο παιχνίδι!), Ιωαννίδη 2, Κυριαζόπουλο 7, Νίκολα 9(3 τρ.), Παπαδόπουλο 2, Τσιλικίδη, Λούνγκου 6, Χατζηαποστολίδη 10.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ