Στα δύο τελευταία παιχνίδια, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” έζησε τα διαφορετικά συναισθήματα της ανατροπής ενός αποτελέσματος. Την περασμένη Κυριακή (10 Νοεμβρίου 2019) στην Ιεράπετρα ήταν το “θύμα”, αφού προηγήθηκε με σκορ 1-2 στο α΄ ημίχρονο και ηττήθηκε με 3-2. Το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, βρέθηκε στον αντίποδα. Αν και ηττούνταν με 0-1 στο α΄ ημίχρονο από την Καλαμάτα, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να σκοράρει δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο (χωρίς τον επιπλέον χρόνο) του παιχνιδιού και να πανηγυρίσει, δικαιολογημένα, μία μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 2-1! Κι αυτή την ανατροπή, σημειωτέον, την πέτυχε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 40ο λεπτό, λόγω της αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του Άγγελου Παπαστεριανού.

Τα δύο αυτά αποτελέσματα, στην Ιεράπετρα και στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, δείχνουν πόσο αμφίρροπο και συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League), με εναλλαγές συναισθημάτων από αγωνιστική ημέρα, σε αγωνιστική ημέρα. Για να συμβεί μία τέτοια ανατροπή, όπως αυτή που έκανε η ομάδα της Καβάλας, πρέπει να συνυπάρχουν τρία στοιχεία. Το ρίσκο, η πίστη και η τύχη. Ο Α.Ο.Κ. τα κατάφερε, γιατί δεν είχε να χάσει κάτι μεγαλύτερο από την αντίπαλο του. Βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 22ο λεπτό, με τέρμα που σημείωσε ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος και είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο β΄ ημίχρονο, επομένως, η αποστολή του ήταν πολύ δύσκολη. Ο Παύλος Δερμιτζάκης πήρε το ρίσκο, βάζοντας στο παιχνίδι και δεύτερο ποδοσφαιριστή στην κορυφή της επίθεσης, τον Κώστα Μαρκόπουλο, δίπλα στον Βασίλη Παπαδόπουλο. Οι δύο αυτοί παίκτες έκαναν την μεγάλη ανατροπή! Ο Β. Παπαδόπουλος ήταν στη σωστή θέση (σ.σ. στο δεύτερο δοκάρι) την κατάλληλη στιγμή και με σουτ ισοφάρισε 1-1 στο 79ο λεπτό. Ο Κ. Μαρκόπουλος έβαλε το “κερασάκι”, με το ασύλληπτο ανάποδο σουτ, που έστειλε την μπάλα στο απέναντι “γάμα” της εστίας της Καλαμάτας στο 87ο λεπτό, κάνοντας το 2-1. Το τέρμα αυτό, δεν είναι μόνο σπάνιας ομορφιάς, αλλά και καθοριστικό, διότι έδωσε στον Α.Ο.Κ. τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ομάδα της Καβάλας είχε την τύχη, γιατί στις δύο ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στο β΄ ημίχρονο σκόραρε. Ωστόσο, το “θαύμα” δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε η πίστη. “Πιστεύαμε στο πλάνο μας, σκοράραμε δύο φορές και πήραμε μία μεγάλη νίκη. Τέτοιες νίκες “ψηλώνουν” και δυναμώνουν την ομάδα”, είπε ο Π. Δερμιτζάκης και ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη στήριξη. “Είναι άδικο να παίζει η ομάδα χωρίς περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο. Όσοι έρχονται, όμως, πιστεύουν στην προσπάθεια που γίνεται. Τους αξίζει τιμή και δόξα”.

Ο συνάδελφος του, Βασίλης Βούζας, ήταν εμφανώς σοκαρισμένος από την εξέλιξη του αγώνα. “Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο οιωνό για εμάς. Προηγηθήκαμε στο σκορ, ενώ η ομάδα της Καβάλας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν παθητικοί. Η οδηγία ήταν να προσέξουμε τις “στημένες” φάσεις. Δεχτήκαμε δύο τέρματα και χαρίσαμε τους τρεις βαθμούς. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια αγωνιστική κατάσταση, την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω”, είπε.

Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με τους: Γιάννη Παπαδόπουλο, Καζαντζίδη, Αρναούτογλου, Παπαστεριανό, Κουτσούμπα, Κέρθι, Γαβριηλίδη, Βόσαλικ, Βασίλη Παπαδόπουλο, Χαντί, Ορφανίδη (Στίκα, Μαρκόπουλο, Καθάριο).

Στα άλλα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 2-0, Βέροια-Θεσπρωτός 1-1, Ασπρόπυργος-Ο.Φ. Ιεράπετρας 3-0, Ιάλυσος Ρόδου-Τρίγλια 1-2, Ιωνικός Νίκαιας-Διαγόρας Ρόδου 3-2, Τρίκαλα-Αιγάλεω 2-1.

Η βαθμολογία

Ιωνικός Νίκαιας 16, Τρίκαλα 16, Ο.Φ. Ιεράπετρας 14, Καβάλα 14, Βέροια 12, Ολυμπιακός Βόλου 12, Διαγόρας Ρόδου 10, Ασπρόπυργος 10, Καλαμάτα 10, Τρίγλια 9, Αιγάλεω 8, Νίκη Βόλου 8, Θεσπρωτός 8, Ιάλυσος Ρόδου 5.

Στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αετός Οφρυνίου-Νέστος Χρυσούπολης 0-1, Κεραυνός Πέρνης-Κιλκισιακός 2-1, Πανσερραϊκός-Δόξα Θεολόγου 7-0, Ένωση Αλεξανδρούπολης-Ηρακλής Νέου Ζυγού 2-0, Άρης Αβάτου-Πανδραμαϊκός 2-3, Απόλλων Παραλιμνίου-Ορφέας Ξάνθης 1-1.

Η βαθμολογία

Νέστος Χρυσούπολης 24, Πανσερραϊκός 20, Πανδραμαϊκός 19, Αετός Οφρυνίου 15, Απόλλων Παραλιμνίου 15, Κεραυνός Πέρνης 11, Δόξα Κάτω Καμήλας 10, Ένωση Αλεξανδρούπολης 10, Άρης Αβάτου 9, Ορφέας Ξάνθης 6, Ηρακλής Νέου Ζυγού 5, Κιλκισιακός 4, Δόξα Θεολόγου 1.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ