• Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στην οποία διαμαρτύρεται γιατί ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας «κατεβάζει» τις αφίσες που ενημερώνουν για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (Κ.Ν.Ε.) στο πάρκο Φαλήρου, είναι μία καλή αφορμή για να σχολιάσουμε τα ακόλουθα.
  • Καταρχάς, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και όλα τα κόμματα, πρέπει να εγκαταλείψουν αυτό τον τρόπο προβολής των εκδηλώσεων και των πολιτικών θέσεων τους. Είναι αντιαισθητικός και δείχνει έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον. Είναι απαράδεκτο σε κάθε κολώνα ηλεκτρισμού, ή φωτιστικό σώμα, να αναρτώνται μία και περισσότερες αφίσες, καθώς και σε κάθε «πρόσφορο» χώρο και σημείο.
  • Το Κ.Κ.Ε. επικαλείται ότι το ίδιο κάνουν οι ιδιώτες και οι φορείς αυτοδιοίκησης, για να διαφημίσουν τις δικές τους εκδηλώσεις. Το σχόλιο ισχύει για οποιονδήποτε ρυπαίνει αισθητικά την πόλη. Δεν είναι «ελαφρυντικό», ότι το διαφημιστικό υλικό απομακρύνεται μετά τις εκδηλώσεις, αν και κάτι τέτοιο δεν γίνεται πάντα. Είμαστε αντίθετοι στην ανάρτηση του υλικού αυτού.
  • Οφείλουν τα επιτελεία των κομμάτων, οι φορείς αυτοδιοίκησης και οι ιδιώτες, να αναζητήσουν άλλους τρόπους προβολής, που θα είναι σύμφωνοι με το νομικό πλαίσιο. Δηλαδή, πρέπει να σταματήσει η αυθαίρετη αφισοκόλληση και ανάρτηση διαφημιστικού υλικού μέσα στις πόλεις. Κι όσοι δεν συμμορφώνονται, να πληρώνουν πρόστιμα και βεβαίως, να απομακρύνεται αμέσως το διαφημιστικό υλικό τους.
  • Όσο «ενοχλητικό» είναι, για τους «συντρόφους» του Κ.Κ.Ε., να τους «κατεβάζουν» τις αφίσες από τις κολώνες, άλλο τόσο είναι ενοχλητικό, να αναρτούν αυθαίρετα το διαφημιστικό υλικό τους. Επειδή στους στύλους και στα φωτιστικά σώματα υπάρχουν άλλες αφίσες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναρτηθούν περισσότερες.
  • Στις πρόσφατες εκλογές, για την αυτοδιοίκηση, το ευρωκοινοβούλιο και το ελληνικό Κοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και πάρθηκαν αποφάσεις, για τους χώρους προβολής των πολιτικών μηνυμάτων των πολιτικών σχηματισμών. Τους χώρους ενέκριναν, καταρχάς, οι διαπαραταξαικές επιτροπές και στη συνέχεια τα δημοτικά συμβούλια. Άραγε, έχει πάρει άδεια η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε. από τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ., που είναι ο διαχειριστής του παραλιακού μετώπου της πόλης, για τους χώρους που μπορεί να αναρτήσει το προπαγανδιστικό υλικό; Έγινε, δηλαδή, συνεννόηση μεταξύ εκπροσώπου του κόμματος και του Ο.Λ.Κ.; Υποβλήθηκε σχετικό αίτημα, για να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο;
  • Όσον αφορά το διαφημιστικό υλικό του φεστιβάλ Φιλίππων, γνωρίζουν οι φίλοι του Κ.Κ.Ε. εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Ο.Λ.Κ. και του Δήμου Καβάλας; Είναι μία ευκαιρία, ο Ο.Λ.Κ. να καλέσει τα κόμματα, τον Δήμο Καβάλας και να ενημερώσει τους ιδιώτες, ότι εφεξής θα παραχωρούνται συγκεκριμένοι χώροι, ή σημεία, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, στα οποία θα επιτρέπεται η ανάρτηση διαφημιστικού υλικού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ