-Μας ενοχλεί πολύ, θεωρούμε πως ενοχλεί και πολλούς πολίτες, να ασχολούνται πολιτικά πρόσωπα με τα «εσωτερικά ζητήματα» άλλων κομμάτων. Όπως και να σχολιάζουν την πορεία των άλλων πολιτικών σχηματισμών, πλην εκείνου που ανήκουν. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν τις θέσεις κάθε κόμματος και τις προτάσεις του, για τα προβλήματα που έχει η κοινωνία και η χώρα. Κι αν συμφωνούν με τις θέσεις αυτές και θεωρούν ρεαλιστικές τις προτάσεις, θα κάνουν την επιλογή τους στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.
-Ο Δημήτρης Πιπεργιάς, πολιτευτής του κόμματος «Ελληνική Λύση» στην Καβάλα, εκτίμησε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, μετά από την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.). Αν επαληθευτεί η εκτίμησή του, σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο, που θα κορυφωθεί το καλοκαίρι. Οι ενδείξεις για διεξαγωγή εκλογών υπάρχουν, αλλά την ημερομηνία για την τέλεσή τους, θα την αποφασίσει ο πρωθυπουργός.
-Ο Δημ. Πιπεργιάς έκανε, επίσης, ένα σχόλιο για την πραγματικά πολύ ρευστή κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είπε ότι η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, έχει σκοπό να συσπειρώσει τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. «Κάποιοι Νεοδημοκράτες στα χωριά, μάς λέγανε ότι σκέφτονται να «πάνε» κάπου αλλού. Αλλά τώρα, θα ξαναπάνε στην Νέα Δημοκρατία, για να μη γίνει τίποτα με τον Τσίπρα», είπε. Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, φίλτατε Δημήτρη, μόνο αποσυσπείρωση θα προκαλέσει στο εκλογικό σώμα! Βλέπεις τι έχει γίνει στον χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Η πλήρης (αυτο)διάλυση! Δεν καταλαβαίνουμε, λοιπόν, γιατί να ανησυχήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, η διάλυση του χώρου της κεντροαριστεράς, πρέπει να «απελευθερώσει» τους Νεοδημοκράτες και περισσότερο εκείνους που θέλουν να στείλουν το μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κομματική και κυβερνητική ελίτ.
-Εμείς θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές του 2024, ήταν το «σημείο καμπής» για την Νέα Δημοκρατία. Το 1.282.240 ψήφους που έχασε μέσα σε ένα έτος, από τις εθνικές εκλογές του 2023, είναι ανεπανόρθωτη εκλογική ζημιά. Δεν γίνεται να επανασυσπειρωθούν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, ακόμα κι αν απέναντι στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου!
-Και το πρόβλημα της μεγάλης πλειοψηφίας της βάσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πιο βαθύ και ουσιαστικό. Οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες, δεν αισθάνονται ιδεολογικά και ψυχικά ταυτισμένοι με το «μόρφωμα» του Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτοί, επομένως, δεν θα «τσιμπήσουν» με τον Αλέξη Τσίπρα. Θα επιλέξουν ένα άλλο κόμμα, ή θα απέχουν από τις εκλογές.
-Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να συσπειρώσει τον κόσμο αυτό της Νέας Δημοκρατίας; Ένα κομμάτι του σαφώς. Αλλά, υπάρχει και ένα άλλο «κομμάτι», το μεγαλύτερο, που πιστεύει στις αξίες και τις αρχές του «Καραμανλισμού». Το «κομμάτι» αυτό εκπροσωπεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να «μετακομίσει» σε άλλη πολιτική στέγη. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (σ.σ. νέο κόμμα Αντ. Σαμαρά), αλλά αυτό δεν θα έχει την «ψυχή» της Νέας Δημοκρατίας του αείμνηστου ιδρυτή, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
-Ο Δημ. Πιπεργιάς σχολίασε, ακόμα, ότι η φημολογούμενη ίδρυση κόμματος από τον Αντ. Σαμαρά, δεν θα επηρεάσει το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης». Αυτό είναι βέβαιο, διότι ο Αντ. Σαμαράς δεν απευθύνεται στο ίδιο πολιτικό ακροατήριο, που απευθύνεται ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος. Το εκλογικό ακροατήριο του Κυρ. Βελόπουλου, δεν έχει αρχές, αξίες και ιδεολογία, όπως έχουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του Πα.Σο.Κ. Ο Κυρ. Βελόπουλος «ψαρεύει» (ψήφους) στην δεξαμενή των αγανακτισμένων και «απολιτίκ» πολιτών. Εκείνων που θέλουν «λαϊκά δικαστήρια» και «γκιλοτίνα», για τους «προδότες» πολιτικούς!
-Στην ίδια «δεξαμενή» θέλει να «ψαρέψει» και το κόμμα «Ελπίδα για την Δημοκρατία», με επικεφαλής την Μαρία Καρυστιανού. Γι’ αυτό και ο Κυρ. Βελόπουλος βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία, μετά από την ίδρυση του κόμματος αυτού. «Στήριξα την Καρυστιανού, αλλά εντάξει. Έκανε το κόμμα, θέλει να κάνει την προσπάθεια της. Εγώ δεν συμφωνούσα, δεν θα πρέπει να το κάνει», σχολίασε ο Δημ. Πιπεργιάς, δείχνοντας τον προβληματισμό που επικρατεί στην «Ελληνική Λύση».
-Αλλά, γιατί φίλτατε Δημήτρη, δεν συμφωνείς με την ίδρυση κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού, αλλά θέλεις να ιδρύσει κόμμα ο Αντ. Σαμαράς, για να «εξαϋλώσει» το κόμμα «Φωνή Λογικής», με πρόεδρο την Αφροδίτη Λατινοπούλου; Αυτό επιβεβαιώνει πως, η «Ελληνική Λύση» δεν ανήκει στον ίδιο ιδεολογικό χώρο στον οποίο τοποθετούνται ο Αντ. Σαμαράς και η Αφρ. Λατινούπούλου. Στον χώρο αυτό θέλει να «παρεισφρήσει» η «Ελληνική Λύση», για να κατακτήσει την «πρωτοκαθεδρία» στην «πατριωτική δεξιά». Δεν πείθει, όμως, τους μετριοπαθείς, νοικοκύρηδες, νομοταγείς και πατριώτες πολίτες.
-Υ.Γ. Αν, φίλτατε Δημήτρη, στο κόμμα «Φωνή Λογικής» το 90% είναι «Σαμαρικά» στελέχη. Κι αν στις ευρωεκλογές του 2024, όλο το «Σαμαρικό» σύστημα της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε την Αφρ. Λατινοπούλου, γιατί ο Αντ. Σαμαράς να ιδρύσει δικό του κόμμα;
-Υ.Γ.2 Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις πολιτικές αναλύσεις «καφενειακού επιπέδου». Θέλουμε να μάθουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος «Ελληνική Λύση».

















