-Ο Τάσος Καρασαββόγλου, πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, δήλωσε ότι θα δήλωνε παραίτηση και δεν θα υπέγραφε τις αποφάσεις για την αναστολή εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου που δεν εμβολιάστηκαν. «Εγώ, ως Καρασαββόγλου, σας θέτω με κάθε έμφαση υπόψη, ότι δεν θα υπέγραφα ποτέ ούτε μία αναστολή. Θα αναλάμβανα το βάρος της ευθύνης και θα υπέβαλα την παραίτησή μου», δήλωσε.

-Τάσο, καρντάσι, μην λες μεγάλες κουβέντες. Γνωρίζεις ότι, η θέση του διοικητή στα δημόσια νοσοκομεία, είναι πολιτική θέση. Το κυριότερο κριτήριο, αν όχι το μοναδικό, για την επιλογή του προσώπου, είναι η κομματική του προέλευση. Κάθε κυβέρνηση, άλλωστε, θέλει να έχει «δικούς» της ανθρώπους στις θέσεις «κλειδιά» του δημόσιου τομέα, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, τα λιμάνια, Οργανισμοί κοινής ωφέλειας κ.λπ.

-Εφόσον τα πρόσωπα αυτά τοποθετήθηκαν με πολιτικό κριτήριο, θα εφαρμόσουν στον τομέα τους την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα προτάξουν την αξιοπρέπεια και την ηθική, για να «πάνε κόντρα» στο πολιτικό κατεστημένο.

-Εσύ, Τάσο καρντάσι μου, θα δήλωνες παραίτηση αν γινόταν το ίδιο, δηλαδή η αναστολή εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Το θεωρώ πού δύσκολο, έως απίθανο. Θα μου πεις, πάλι, ότι δεν ξέρουμε εάν η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έπαιρνε τέτοια σκληρή και απάνθρωπη απόφαση, να στερήσει την εργασία και την επιβίωση σε χιλιάδες υγειονομικούς και τις οικογένειες τους.

-Απορώ, μάλιστα, με τον νυν διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, τον Ντίνο Κλειτσιώτη, πως υπέγραψε «ελαφρά τη καρδία» τις αναστολές εργαζομένων, με τους οποίους έδωσε μεγάλη μάχη στην «πρώτη γραμμή» στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας του covid-19. Μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος, που έστειλε στην ανεργία τόσους «πολεμιστές» και συνέβαλε στην περαιτέρω αποψίλωση του νοσοκομείου, από έμπειρο και «μπαρουτοκαπνισμένο» προσωπικό;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ