-Η δημοσίευση του «σκεπτικού» της απόφασης που έλαβε, ομόφωνα μάλιστα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (Ε.Ε.Α.), να μην χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα», κατέδειξε, κατά την άποψη μας, τον παραλογισμό που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Κι εξηγούμαστε.

-Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται πως, η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα, ήταν η 15η Ιουλίου 2021. Να σημειώσουμε ότι, το πρωτάθλημα της Football League, την οποία «εξαφάνισε» από τον ποδοσφαιρικό χάρτη ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έληξε στις 27 Ιουνίου 2021. Δηλαδή, ο Α.Ο.Κ. έδωσε το τελευταίο παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, με αντίπαλο τον Αλμωπό Αριδαίας, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 και όφειλε έως και τις 15 Ιουλίου 2021, εντός τριών εβδομάδων περίπου, να καταθέσει στην Ε.Ε.Α. πλήρη φάκελο, για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2! Μέσα στο διάστημα αυτό, επομένως, έπρεπε να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από τις 30.000 στις 350.000 ευρώ, να βρει τα χρήματα για την εγγυητική επιστολή (150.000 ευρώ) και να πραγματοποιήσει την γραφειοκρατική διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος!

-Η ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. έγινε στις 7 Ιουλίου 2021 και δόθηκε προθεσμία έως και τις 21 Ιουλίου 2021. Επειδή ο Λευτέρης Αυγενάκης κατάλαβε πως τα περισσότερα σωματεία δεν μπορούν να συμπληρώσουν το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ, με νομοθετική τροπολογία έδωσε παράταση στην διαδικασία έως και το τέλος Αυγούστου 2021. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει αποφασιστεί, από την διοργανώτρια Αρχή, η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2!

-Πως είναι δυνατό, τα σωματεία που καλούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό, να καταθέσουν πλήρη φάκελο στην Ε.Ε.Α. στις 15 Ιουλίου 2021, ενώ δεν έχουν εξασφαλίσει το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και δεν γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι μέτοχοι της Π.Α.Ε.; Αν η προθεσμία της 15ης Ιουλίου 2021 προβλέπεται από την τροποποίηση του νόμου 2725/1999, με το άρθρο 4 του ν.4809/2021, τότε πρόκειται για μία άστοχη νομοθετική διάταξη. Αν η προθεσμία ορίστηκε από την Ε.Ε.Α., τότε κακώς δόθηκε αυτή η δυνατότητα σε μία επιτροπή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Διότι, οι διοργανώτριες Αρχές αποφασίζουν, στα αρμόδια όργανα τους, για τις ημερομηνίες, τις προκηρύξεις και τα άλλα διαδικαστικά ζητήματα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Οι ρόλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Η Ε.Ε.Α. οφείλει να ελέγχει την πληρότητα και την νομιμότητα των εγγράφων που προσκομίζουν τα σωματεία και συγκεκριμένα οι Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες (Α.Α.Ε.), εντός της προθεσμίας που ορίζει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.

-Τέλος, να σημειώσουμε ότι, η Ε.Ε.Α. διαβίβασε την απόφασή της στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και στον σύνδεσμο της Super League 2, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Δηλαδή, οι αποφάσεις της Ε.Ε.Α., ακόμα και οι ομόφωνες, δεν δεσμεύουν την Ε.Π.Ο. και τις διοργανώτριες Αρχές των πρωταθλημάτων της Super League και της Super League 2. Ο υφυπουργός αθλητισμού, λοιπόν, οφείλει να βάλει μία τάξη στο «μπάχαλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.