• Ο Δημήτρης Παπουτσής παραμένει «πιστός στρατιώτης» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και απαντάει, κατηγορηματικά, ότι: «οι εναπομείναντες, μεταξύ αυτών κι εγώ, αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μία εικόνα συλλογικής αυτο-γελοιοποίησης. Είναι θέμα αυτοσεβασμού», στο «προσκλητήριο» του Αλέξη Τσίπρα, για τη συγκρότηση της «προοδευτικής συμμαχίας» του κεντροαριστερού πολιτικού χώρου στην Ελλάδα.
  • Ο Αλέξης και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβαλαν σκοπό, να διαλύσουν το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να «μοιραστούν τα ιμάτια». Για την ακρίβεια τα «κουρέλια» του! Αλλά, για την πολιτική «κατάντια» ευθύνονται, πρωτίστως, τα στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα εκείνα που έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο στην κρίση του Κινήματος.
  • Βεβαίως, εκτός από τους τυχοδιώκτες και τους γυρολόγους της πολιτικής, υπάρχουν και στελέχη που απογοητεύτηκαν από την κατάσταση μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και απομακρύνθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, που λέει και ο φίλτατος Δημήτρης Παπουτσής, στην παρούσα περίοδο το «πάνω χέρι» έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αν και αμφιβάλλω ότι μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «κάνει κουμάντο» ο Αλέξης, όπως έκανε, κάποτε, ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρειάζεται ένα πολιτικό λίφτινγκ, διότι δεν μπορεί να διεκδικήσει, πάλι, την εξουσία. Κυρίως, όμως, θέλει να είναι η κυρίαρχη δύναμη στο λεγόμενο χώρο της προοδευτικής Αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Διότι, αν αναδειχθεί κάποιο «αντίπαλο δέος» και αυτό είναι μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα συνεχίσει να «βλέπει την πλάτη» της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.
  • Κι όταν οι «μεταγραφές» καταλάβουν πως δεν υπάρχει προοπτική εξουσίας, θα ψάξουν για άλλη πολιτική στέγη. Και το εκλογικό ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θ’ αρχίσει να «κατρακυλάει». Και δεν αποκλείεται ο «Συνασπισμός» να σκορπιστεί στα εξ ων συνετέθη. Ειδικά αν πάψει να είναι πρόεδρος ο Αλέξης.
  • Υ.Γ. Το αντιλήφθηκε κι ο Λουντοβίκ, που “ερωτοτροπεί” με τη Νέα Δημοκρατία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ