Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο, Σμάραγδο Κρεμύδα, τη γενική γραμματέα, Δέσποινα Μαμαλιά και τον Δρ. Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνιο Κώστα, συμμετείχε στην εναρκτήρια κοινή τεχνική συνάντηση του έργου “SocialCrafts”, στο πλαίσιο του προγράμματος “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020”, που πραγματοποιήθηκε στο Ραζλογκ της Βουλγαρίας.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο: «Χειροτεχνίες και κοινωνική οικονομία: ένας μοχλός για την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή», το οποίο έχει εγκριθεί και συγχρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (85% ΕΤΠΑ) και της Ελλάδας (15% εθνική συμμετοχή).

Οι έξι εταίροι του έργου είναι: η µη κερδοσκοπική ένωση «Διεθνείς πρωτοβουλίες συνεργασίας» με έδρα το Razlog Βουλγαρίας (επικεφαλής εταίρος), ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας, το Περιφερειακό Κέντρο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας Blagoevgrad Βουλγαρίας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Παράρτημα Βορείου Ελλάδας (Θεσσαλονίκη), το Επιχειρηματικό Κέντρο Maritza, Haskovo Βουλγαρίας και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο στόχος του έργου, είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην εργασία ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού της διασυνοριακής περιοχής, χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές, με βάση την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή, ώστε να αναπτυχθούν συστηματικά σε ένα βιώσιμο δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων, για την ένταξη στη νέα αυτή αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία.

Τα μέλη του δικτύου, θα μπορούν να μοιράζονται κοινούς πόρους και να συνεργάζονται τόσο για τη διαφύλαξη και την προώθηση των παραδοσιακών τεχνικών βιοτεχνιών και οικοτεχνιών χειροτεχνίας της περιοχής, όσο και για την κινητοποίηση ανθρώπινων πόρων και την προσφορά θέσεων εργασίας σε άτομα με αναπηρία και άλλα μέλη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ