Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάλαβε, επιτέλους, ότι η “Δημωφέλεια”, δεν δαπανά χρήματα για “πανηγυράκια”

0
  • Έστω και αργά, χρειάστηκαν πέντε έτη, ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα που έδινε και δίνει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια», είναι πολύ σημαντικά για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων των τοπικών συλλόγων. Το πρώτο «θύμα», έγραψε, της περικοπής που θα κάνει η «Δημωφέλεια», θα είναι το διεθνές τουρνουά σκάκι του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Κατάλαβε, επιτέλους, ότι τα χρήματα δεν πηγαίνουν στα «πανηγυράκια», όπως αποκαλεί τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ή συμμετέχουν, ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια», αλλά σε διοργανώσεις όπως το διεθνές τουρνουά σκάκι.
  • Πως έβγαλε, όμως, το συμπέρασμα, ότι «θύμα» της περικοπής της ενίσχυσης των εκδηλώσεων, θα είναι το συγκεκριμένο τουρνουά; Το δήλωσε η πρόεδρος, ή άλλο στέλεχος της «Δημωφέλεια»; Ο λόγος που συνεχίζεται το τουρνουά, είναι η στήριξη που παρέχει ο Δήμος Καβάλας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η οποία παραχωρεί το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Δεν είναι δυνατό, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, με τα πενιχρά οικονομικά του, να διοργανώσει μόνος ένα τέτοιο τουρνουά υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και μεγάλου αριθμού συμμετοχών.
  • Το τουρνουά, που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι, αποτελεί θεσμό για την Καβάλα. Η προβολή της πόλης μέσα από αυτό είναι μεγάλη. Πως μπορεί, λοιπόν, η «Δημωφέλεια», να μην παρέχει οικονομική στήριξη, σε μία διοργάνωση που προβάλλει τον τόπο; Ας μην ανησυχεί, επομένως, ο Μάκης Παπαδόπουλος, για το μέλλον του τουρνουά. Να είναι βέβαιος, ότι το μέλλον αυτό είναι ευοίωνο.
  • Η στήριξη προς τον Σκακιστικό Όμιλο, επίσης, είναι η απάντηση στο (αγωνιώδες) ερώτημα του υποψηφίου δημάρχου, ποιο είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας, από τις εκδηλώσεις που ενισχύουν οικονομικά ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια». Πέρα από τη διεθνή προβολή της πόλης, το τουρνουά σκάκι προσφέρει και ένα σεβαστό αριθμό διανυκτερεύσεων. Μπορεί να ρωτήσει τους ξενοδόχους και τους ανθρώπους του Σκακιστικού Ομίλου ο Μάκης Παπαδόπουλος, για να τον ενημερώσουν σχετικά με τα οφέλη της διοργάνωσης.
  • «Οι εκδηλώσεις πρέπει να σχεδιάζονται και να οργανώνονται, με κριτήριο να φέρνουν επισκέπτες και έσοδα, όχι ψήφους», σχολίασε. Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» δέχονται συνεχώς προτάσεις, από φορείς, συλλόγους και ιδιώτες, για τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων. Εάν αυτοί που ζητούν οικονομική ενίσχυση, λένε ότι θα βοηθήσουν εκλογικά τη δημοτική αρχή ως αντάλλαγμα, αυτό αφορά τους αιτούντες. Ο Δήμος δεν μπορεί να αρνηθεί τη στήριξη σε κανένα, αν η πρόταση που κάνει είναι σοβαρή.
  • Επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» θεωρεί υπερβολικό, σπατάλη για την ακρίβεια, το ποσό που δαπανούσε ετησίως η «Δημωφέλεια», για τη χρηματοδότηση των διαφόρων εκδηλώσεων. Σήμερα, διαμαρτύρεται για την περικοπή της δαπάνης! Έπειτα από πέντε έτη στα έδρανα της μειοψηφίας, πόσες απόψεις άλλαξε, όχι μόνο για το ζήτημα που προαναφέρθηκε; Έτσι θα λειτουργήσει ως δήμαρχος μετά τον Μάιο του 2019;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ