– Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, ούτε μία Ελληνίδα, που επιθυμεί να συνεχιστεί η λεγόμενη μνημονιακή πολιτική, η οποία καταδίκασε τη χώρα στη βαθιά ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση. Κι όμως, υπάρχουν, ακόμα, κάποιοι που θέλουν να συνεχίσουν στο «σκοτεινό και αδιέξοδο αυτό μονοπάτι».
– Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανέδειξαν το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρώτο στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, γιατί υποσχέθηκε πως θα «έρθει η ελπίδα» και ότι θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια.
– Η Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει να αναλάβει πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας με άλλο αρχηγό (σ.σ. κάθε φορά που αλλάζει αρχηγό ζητάει και εκλογές), μιλάει για ένα «οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση».
– Στην πραγματικότητα, είναι η συνέχιση της ίδιας σκληρής μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, αλλά επειδή δεν θέλει να αποφύγει την ταύτιση με το μνημόνιο, βρήκε τη συγκεκριμένη παραπλανητική ονομασία της πολιτικής που θα εφαρμόσει.
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε θα «σκίσει το μνημόνιο», ούτε θα «σκίσει τη γάτα», ούτε θα «σκίσει το καλσόν». Δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να βγάλει την Ελλάδα από την «αρένα με τα θηρία που την κατασπαράσσουν». Αν το είχε, δεν θα μιλούσε για «οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση». Με τους «οδικούς χάρτες» και το GPS (συσκευή πλοήγησης), δεν κυβερνιέται μία χώρα.
– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ και είναι πιθανόν να χάσει τις εκλογές γι’ αυτό (και για πολλά άλλα ακόμα). Στη «συμφωνία αλήθειας» με τον λαό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποσχέθηκε ότι θα μειώσει σταδιακά τον συγκεκριμένο φόρο. Είναι άλλο πράγμα η σταδιακή μείωση και άλλο η κατάργηση.
– Ποιος εμποδίζει τον Κ. Μητσοτάκη να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ όταν γίνει πρωθυπουργός; Όχι, πάντως, ο ελληνικός λαός, με τον οποίο «υπέγραψε τη συμφωνία αλήθειας». Μήπως οι δανειστές, με τους οποίους θα υπογράψει τα επόμενα μνημόνια;
– Όσον αφορά τον συντοπίτη διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο λόγος του δεν διέφερε, σε περιεχόμενο και ύφος, από τον λόγο των παλιών πολιτικών, τους οποίους αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός.
– Εάν οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, έχουν την ίδια πολιτική σκέψη και τον ίδιο λόγο, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.
– Ο φίλτατος Μ. Λαζαρίδης μίλησε για αξιοπιστία προς τους δανειστές. Αυτό που έχει σημασία, Μακάριε, είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος στο εσωτερικό της χώρας. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει υποχρέωση να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στους Έλληνες και στις Ελληνίδες και όχι να βελτιώσει τα νούμερα, για να ικανοποιήσει τις εντολές των δανειστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ