Ο καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), Βασίλης Τσιάντος, διευθυντής του Εργαστηρίου «Διδακτικής, Υπολογιστικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μικρομαγνητιμσού», του Τμήματος Φυσικής και διευθυντής του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες», παρευρέθηκε στον εορτασμό των 100 ετών του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov της Σόφιας στην Βουλγαρία, μετά από τιμητική πρόσκληση της πρυτάνεως, Ντανιέλας Τοντόροβα.

Ο εορτασμός άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και κορυφώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις παρατέθηκαν επίσημα γεύματα και δείπνα, για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, από τις συνεργαζόμενες με το Πανεπιστήμιο χώρες. Η επίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, κατά την διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν όλοι οι καλεσμένοι από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Β. Τσιάντος και μέσω αυτού, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων είναι μακροχρόνια και αγαστή. Δεκάδες φοιτητές από την Βουλγαρία έχουν επισκεφτεί την πανεπιστημιούπολη της Καβάλας και πραγματοποίησαν είτε την δίμηνη πρακτική τους άσκηση, είτε την πτυχιακή τους εργασία. Επίσης, πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Todor Kableshkov επισκέφτηκαν το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Στις συνομιλίες που έγιναν με την πρύτανη, Daniela Todorova, τους αντιπρυτάνεις, Nikolay Georgiev, Krasimir Krastanov και αρκετούς καθηγητές, όπως ο Vasil Dimitrov και η Emilya Dimitrova, καθώς και με το ευγενικό προσωπικό του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου και του Γραφείου Erasmus+, Bistra Georgieva και Vesela Dyakova, συζητήθηκε η περαιτέρω σύσφιγξη των δεσμών με την ερευνητική ομάδα και το Εργαστήριο Διδακτικής, που διευθύνει ο καθηγητής Β. Τσιάντος.

Είναι φανερό, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα που μπορούν μελλοντικά να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, με στόχο την ανάπτυξη των επιστημονικών πεδίων που υπηρετούν, όπως ερευνητικές προτάσεις, διοργάνωση συνεδρίων, επέκταση της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών του ΔΔΠΜΣ της Διδακτικής στην Σόφια, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ