Χθες γράψαμε για τις ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν για την παράσυρση από τους νοτιάδες των προηγούμενων ημερών του ενός από τους δυο φάρους που τοποθετήθηκαν στον ύφαλο που κατασκευάστηκε στην παραλία της Ραψάνης της Καβάλας, και ότι θα πρέπει να αποδοθούν πάραυτα. Ωστόσο, σωστά μας διόρθωσαν ότι για το έργο δεν φέρει καμιά ευθύνη ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, ούτε έχει παραδοθεί το έργο σ’ αυτόν, δεδομένου ότι πρόκειται για έργο το οποίο εξ ολοκλήρου κατασκευάστηκε με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καβάλας και την Τεχνική του Υπηρεσία.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας είχε εμπλακεί μόνο στην περίπτωση της ανάσυρσης του πλωτού που είχε βυθιστεί στο σημείο αυτό. Όλα τα έργα στην περιοχή, όπως η ανακατασκευή των τοιχίων που είχαν γκρεμιστεί από παλιότερους νοτιάδες στην παραλία της Ραψάνης, η κατασκευή του υφάλου, αλλά και των δυο φάρων, δημοπρατήθηκαν από τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος είχε και την ευθύνη παρακολούθησης, αλλά και παραλαβής του έργου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Δημοσθένης Τουλκίδης, αλλά και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τις μέρες αυτές απουσιάζουν σε αποστολή του Δήμου στην Κίνα, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε να επιστρέψουν, για να πληροφορηθούμε υπεύθυνα για το αν έχουν οι ίδιοι ευθύνη, ή εάν αναζητήσουν ευθύνες και από ποιους. Επαναλαμβάνουμε, ότι είναι αδιανόητο, ένα έργο που κατασκευάστηκε (υποτίθεται) ειδικά για να αντιμετωπίζει τους νοτιάδες, να καταρρεύσει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, από την πρώτη κακοκαιρία που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ