Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, Απόστολο Αγελαράκη, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, κατά του εργολάβου, υπεργολάβου και παντός υπευθύνου, ζητώντας ευθύνες από αυτούς που εκτελούν το έργο εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου μέσα στην πόλη της Καβάλας. «Υποχρεωθήκαμε να προβούμε σ’ αυτή την ενέργεια, ύστερα από την διαπίστωση ότι στην οδό Κολοκοτρώνη οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των συμπολιτών μας. Στην οδό Κολοκοτρώνη, πέρα από την καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των περιοίκων, πέρα από την ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση, έχει γίνει πλημμελής αποκατάσταση του οδοστρώματος με υλικά πρόχειρα που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός κίνδυνος για την περιουσία, αλλά και την σωματική ακεραιότητα, κυρίως των πεζών και των δικυκλιστών», δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην εκτενή αναφορά επισημαίνονται τόσο καταγγελίες πολιτών, όσο και φωτογραφική αποτύπωση της καταγγελθείσας κατάστασης στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις αποκαλύφθηκαν οι πλημμέλειες και οι κακοτεχνίες στην αποκατάσταση του οδοστρώματος. Ακόμα, ζητείται από την Εισαγγελία να διερευνηθεί εάν τηρούνται από τον εργολάβο τα αναγκαία και προβλεπόμενα στον νόμο μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή παντός κινδύνου έναντι τρίτων, δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.