Η ήττα στην Αλεξανδρούπολη, από την Ολυμπιάδα, πριν από δύο εβδομάδες, με αρνητικό, μάλιστα, ρεκόρ στην επίθεση τους 36 πόντους, δεν φαίνεται να είναι τυχαία για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα». Έπειτα από ένα πολύ “κλειστό” παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση, το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στο γυμναστήριο των Ποταμουδίων, γνώρισε νέα «οδυνηρή» ήττα από την «ψυχωμένη» Θύελλα Φερών με σκορ 67-70 (σ.σ. η κανονική διάρκεια έληξε 60-60).

Η ήττα ήταν «οδυνηρή» όχι γιατί έκρινε κάτι, αφού το πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) βρίσκεται στην αρχή, αλλά για τον τρόπο που ήρθε. Παρά την σκληρή αντίσταση που πρόβαλε η ομάδα των Φερών, παίζοντας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού (επί 45 λεπτά με την παράταση) μία κλειστή άμυνα ζώνης 3-2, στην 4η περίοδο ο Α.Ο.Κ. έδειξε πως θα έφτανε, με πολύ κόπο, ιδρώτα και προσπάθεια, στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό, που είχε δραματικό χαρακτήρα, οι παίκτες του αστόχησαν σε κρίσιμες ελεύθερες βολές, για να δεχτούν την ισοφάριση δέκα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα των διαιτητών, με ένα απίθανο σουτ τριών πόντων, με τη βοήθεια του ταμπλό, από τα 8 μέτρα, περίπου, που σημείωσε ο σέντερ της «Θύελλας», Ιωαννίδης! Στα υπολειπόμενα 4,6 δευτερόλεπτα, ο Λευτέρης Τσολάκης πήρε μία βεβιασμένη προσπάθεια και αστόχησε σε σουτ δύο πόντων. Η ισοφάριση «σόκαρε» την γηπεδούχο ομάδα, που στην παράταση είχε: 1/4 ελεύθερες βολές και 3/12 σουτ εντός πεδιάς!

Ο Α.Ο.Κ. δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην άμυνα ζώνης της Θύελλας Φερών και έδειξε, σε ένα ακόμα παιχνίδι, σημάδια αγωνιστικής απειθαρχίας, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή, Νίκο Καλφόπουλο και τους συνεργάτες του. Η ήττα αυτή μπορεί να στοιχίσει στο τέλος του πρωταθλήματος την κατάκτηση του βασικού στόχου, που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά, η νίκη έδωσε ψυχολογία στη «Θύελλα», η οποία αν παίζει τόσο δυνατά και παθιασμένα στην έδρα της, αμφιβάλλουμε εάν θα βρεθεί αντίπαλη ομάδα, να περάσει εύκολα από τις Φέρες. Στον αγώνα αυτό έπαιξε για πρώτη φορά, αν δεν κάνουμε λάθος, ο Τσίρτσης, ο οποίος άφησε θετική εντύπωση. Βοήθησε τον Α.Ο.Κ. να «τρυπήσει» την «σφιχτή» άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση σκοράροντας 19 πόντους, με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Τσολάκης 18, Μοσχόπουλος 7, Καμήλαλης 4, Ιωαννίδης 2, Κυριαζόπουλος, Καραμάνης 11(2 τρ.), Παπαδόπουλος 4, Τσιλικίδης 2, Χατζηαποστολίδης, Παπουτσής. Για τον ίδιο όμιλο (ανατολικό), η Αγία Βαρβάρα νίκησε στην Κομοτηνή τον «Αίαντα» με σκορ 61-72.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ