Για παιχνίδι «πρεμιέρας» πρωταθλήματος και μάλιστα «ιστορικής» σημασίας, αφού ήταν το πρώτο σε εθνική κατηγορία, η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα γυναικών της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Καβάλας «Πάνθηρες» εναντίον της Πυλαίας, ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στην 3η περίοδο, όταν με επιμέρους σκορ 9-2 κατάφερε να ισοφαρίσει 38-38, στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού «εγκλωβίστηκε» σε ένα τέμπο, που ευνόησε την φιλοξενούμενη ομάδα. Οι «Πάνθηρες» ηττήθηκαν 58-67 και προβλημάτισαν στο «ντεμπούτο» τους στην Α2 εθνική κατηγορία.

Το α΄ ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Καβαλιώτικο σύλλογο. Προηγήθηκε 10-9, αλλά ακολούθησε το 2-12, που έδωσε προβάδισμα 9 πόντων (12-21) στην ομάδα της Πυλαίας στην 1η περίοδο. Οι «Πάνθηρες» μείωσαν 20-23, αλλά και πάλι η Πυλαία είχε την «απάντηση». Με σκορ 0-7 έκανε, για πρώτη φορά, διψήφια τη διαφορά (20-30) και κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία έως τη λήξη και της 2ης περιόδου (29-36).

Στο β΄ ημίχρονο, κάθε φορά που οι παίκτριες των «Πανθήρων» πλησίαζαν στο σκορ, οι αντίπαλες είχαν την ψυχραιμία να «απαντήσουν» αμέσως, είτε με εύστοχα σουτ από μέση, είτε από μακρινή απόσταση. Η μόνη φορά που η γηπεδούχος ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο σκορ, ήταν στην αρχή της 4ης περιόδου, όταν μείωσε 47-49. Έκτοτε, η Πυλαία κράτησε συνέχεια την πρωτοπορία και έφτασε στη νίκη.

Μας προκάλεσε έκπληξη στην αρχή της 3ης περιόδου, ενώ οι «Πάνθηρες» βρίσκονταν στο -7 (29-36), η επιλογή του προπονητή τους, Βαγγέλη Καρατσομπάνη, να δοκιμάσει στην άμυνα μία «ζώνη» με περισσότερη πίεση στις περιφερειακές παίκτριες της Πυλαίας. Η «ζώνη» είναι «παθητική» μορφή άμυνας και καλύπτει τον χώρο. Συνήθως, όταν μία ομάδα υπολείπεται με διαφορά στο σκορ, όπως οι «Πάνθηρες», επιλέγει την προσωπική άμυνα (σ.σ. παίκτρια εναντίον παίκτριας). Ωστόσο, η επιλογή αυτή έγινε το έναυσμα, ώστε οι «Πάνθηρες» να περιορίσουν επιθετικά την αντίπαλη ομάδα και να βρούνε πιο υψηλό ρυθμό στη δική τους επίθεση, για να καλύψουν γρήγορα το «χάντικαπ» των 7 πόντων. Δυστυχώς, ο ρυθμός έπεσε αμέσως και η Πυλαία έλεγξε, πάλι, το παιχνίδι.

Ένα σημείο, επίσης, που άφησε ερωτηματικό, είναι η δυσκολία των «Πανθήρων» να αξιοποιήσουν τις δύο σέντερ, Γιαντσιώρη, Κουβαλακίδου, απέναντι σε μία ομάδα, χωρίς κλασικό 5άρι, με μέσο όρο ύψους γύρω στο 1 μέτρο και 75 εκατοστά και με οκτώ συνολικά παίκτριες! Οι δύο ψηλές παίκτριες των «Πανθήρων» χρησιμοποιήθηκαν, περισσότερο, για να βοηθήσουν τις περιφερειακές συμπαίκτριες τους να βρούνε ελεύθερα μακρινά σουτ, «στήνοντας» ένα κεντρικό πικ στην κορυφή της ρακέτας. Χωρίς παιχνίδι μέσα στο «ζωγραφιστό», για τη γηπεδούχο ομάδα, οι παίκτριες της Πυλαίας δεν είχαν φθορά στα φάουλ, ούτε οι «Πάνθηρες» πήραν πόντους από εύκολα καλάθια και από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Ευελπιστούμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη και η ομάδα των «Πανθήρων», θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για νίκη.

Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα ήταν: 12-21, 17-15, 15-13, 14-18 και η σύνθεση των «Πανθήρων» η ακόλουθη: Γαϊτάνη 23(2 τρίποντα), Μαραγκού 17(1 τρ.), Δημητρακούδη 8, Κουρτίδου 4, Τζιαμπάζη 2, Γιαντσιώρη 4, Μουταφίδου, Ζέκιο, Κουβαλακίδου, Αρσένογλου, Μανάφη.

Στα άλλα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ημέρας στον 4ο όμιλο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ασπίς Ξάνθης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 42-71, Πανόραμα-Παναθλητικός 55-84, Ιερισσός-Απόλλων Καλαμαριάς 48-86, Άρης Θεσσαλονίκης-Πανσερραϊκός 66-44.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ