• Μνημόνια, μεταναστευτική κρίση, κορονοϊός και αύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει! Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρίσκονται για δέκα και πλέον χρόνια μεταξύ «Σκύλλας και Χάρυβδης»! Οι «ασύμμετρες απειλές», Κυριάκο καρντάσι, είναι αλλεπάλληλες! Οι Έλληνες, όμως, δείχνουν απαράμιλλο σθένος και μεγάλη αξιοπρέπεια. Μ’ αυτό το σθένος θα ξεπεράσουν όλες τις «φουρτούνες», γιατί ως θαλασσινός λαός ξέρουν να «ταξιδεύουν» με όλους τους καιρούς.
  • Η διαφορά σήμερα, Κυριάκο καρντάσι, είναι ότι δείχνει σοβαρότητα και υπευθυνότητα η πολιτική ηγεσία. Όταν η Ελλάδα είχε μεγάλους (πολιτικούς) ηγέτες πέτυχε θαύματα! Οι μεγάλες τραγωδίες ήρθαν όταν οι ηγέτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.
  • Κι ενώ η χώρα έβγαινε από τη σκοτεινή περίοδο των μνημονίων κι ήταν έτοιμη να ανακάμψει οικονομικά, όλως τυχαίως προέκυψαν οι κρίσεις με το μεταναστευτικό και τον κορονοϊό. Κι ο προβληματισμός επέστρεψε.
  • Η Ιταλία, που δεν πέρασε δέκα χρόνια μνημόνια και δεν έχει «γείτονα» τον σουλτάνο, που άνοιξε τα σύνορα για να «ξεχυθούν» οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες προς την Ευρώπη, έχει «παραλύσει» από την επιδρομή του κορονοϊού! Η Ελλάδα, σχεδόν διαλυμένη από τον μηχανισμό στήριξης των ευρωπαίων εταίρων, αντιστέκεται στις ορδές των μεταναστών και στη σοβαρή απειλή της νέας παγκόσμιας πανδημίας.
  • Αυτό δείχνει ότι έχει «μέταλλο», όπως λένε στον πρωταθλητισμό και καταφέρνει να εκπλήσσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Το «μυστικό» είναι, καρντάσια, η ενότητα. Μπορεί εύκολα να διχάσεις τους Έλληνες, για ασήμαντη αφορμή, αλλά όταν αισθανθούν ότι κινδυνεύουν γίνονται μία ατσάλινη γροθιά και ανίκητη ομάδα.
  • Οι συνεχείς «ασύμμετρες απειλές», επομένως, λειτούργησαν ενωτικά και αφύπνισαν τα αντανακλαστικά της επιβίωσης. Θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλη υπομονή, μέχρι να περάσουν κι αυτές οι μπόρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ