Την ικανοποίηση για την αλματώδη άνοδο του τουριστικού ρεύματος το περασμένο καλοκαίρι στην Καβάλα, διαδέχτηκε ο προβληματισμός για την «επόμενη ημέρα» και τη διαχείριση της επιτυχίας που σημειώθηκε την τουριστική περίοδο του 2017. Η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, μίλησε για «επαναπροσδιορισμό των στόχων» και για «επικαιροποίηση του σχεδίου τουριστικής προβολής» με βάση τα νέα δεδομένα, στη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Το σχέδιο τουριστικής προβολής του έτους 2018, ανέφερε, θα στηριχτεί στην ορθολογική διαχείριση του αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος, στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και αύξησης των κλινών, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας με όμορους Δήμους και στη βελτίωση των συνδέσεων του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος».

Αρκετή συζήτηση έγινε, επίσης, για το νέο φαινόμενο της ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών για βραχύβια φιλοξενία (μιας ημέρας) τουριστών. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» τόνισε ότι, αυτό που ενδιαφέρει τον Δήμο Καβάλας, είναι οι τουρίστες να μένουν ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα «καταλύματα» αυτά και οι ιδιοκτήτες τους, να μην παραπληρορούν τους πελάτες τους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου των ξενοδόχων της Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για φαινόμενο που… «ήρθε για να μείνει» και θα προκαλέσει απορρίυθμιση στην ξενοδοχειακή αγορά. Επιβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι που πέρασε, η Καβάλα γνώρισε μία σημαντική τουριστική άνθηση. Ωστόσο, δήλωσε ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι εξίσου δύσκολος με τους προηγούμενους. «Δεν πετύχαμε τίποτα περισσότερο, από το να γίνουμε προορισμός των Βαλκανίων. Όμως, πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα», είπε και τόνισε πως, για να καταφέρει η πόλη να «φύγει μπροστά» σε τουριστικό επίπεδο, πρέπει να σταματήσει να είναι αφιλόξενη για τους επενδυτές. «Οι επενδυτικές προτάσεις στην Καβάλα τρώνε κόκκινη κάρτα», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Η Αν. Ιωσηφίδου ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής, να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενοικίασης κατοικιών για βραχύβια φιλοξενία τουριστών, προκειμένου να μην πληγεί η τουριστική εικόνα της περιοχής, καθώς και προτάσεις επί του σχεδίου τουριστικής προβολής του 2018 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.