Μακάρι να αποδειχθεί αληθινό το σενάριο αθηναϊκών ιστοσελίδων και να εμφανίσει ο Λαυρεντιάδης τα εκατομμύρια που απαιτεί η ΔΕΠΑ από την ELFE και να μην χρειαστεί να διακόψει, όπως απειλεί την παροχή φυσικού αερίου. Κανέναν δεν συμφέρει αυτό το σενάριο, γιατί αυτό θα σημάνει την διακοπή των εργασιών του εργοστασίου Λιπασμάτων. Ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους απολυμένους, ούτε την ίδια την βιομηχανία, αλλά ούτε και την κυβέρνηση. Και φοβόμαστε, ότι το σενάριο αυτό, είναι πιο πιθανόν, από το να εμφανίσει και να δώσει πρόθυμα ο Λαυρεντιάδης τόσα εκατομμύρια.

Όχι πως δεν έχει, αλλά η μέχρι τώρα τακτική του δείχνει, ότι δεν θα είναι καθόλου πρόθυμος να πληρώσει την ΔΕΠΑ για το φυσικό αέριο που χρειάζεται η βιομηχανία για να συνεχίσει να παράγει. Αν σταματήσει τη λειτουργία της η λιπασματοβιομηχανία μας, ελλείψει φυσικού αερίου, μάλλον η κυβέρνηση θα πιεστεί και θα αναζητήσει άλλες λύσεις, παρά ο Λαυρεντιάδης. Όσο για το σενάριο, που ακούγεται, να κλείσει η βιομηχανία για έξη μήνες ή ένα χρόνο για να αναλάβει στη συνέχεια άλλος επενδυτής, νομίζουμε ότι είναι λόγια που δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα λένε.

Οι κυβερνητικοί, που μάλλον δική τους είναι η φαεινή ιδέα να πιέσει μέσω της ΔΕΠΑ τον Λαυρεντιάδη και για να αλλάξει στάση απέναντι στους απολυμένους, αλλά και να αρχίσει να κάνει κάποιες καταβολές για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προς την ΔΕΠΑ, μάλλον δεν επέλεξαν την καλύτερη λύση. Για την περίπτωση της ΔΕΠΑ, δεν έπρεπε να αφήσουν να περάσει τόσος καιρός για να κάνουν απαιτητά τα χρήματα για το φυσικό αέριο και να γιγαντωθεί τόσο πολύ το χρηματικό ποσό που οφείλεται, για τη δε περίπτωση των απολυμένων, θα ήταν πολύ εύκολο να λύσουν το πρόβλημα με μια μικρή τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ