-Η φιλοξενία 800 αθλητών και αθλητριών και άλλων τόσων συνοδών, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Αναφέρομαι στην (ετήσια) διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Καβάλας με την ονομασία Kids Open, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

-Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, ή Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» όπως ονομάζεται. Κι αν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των συμμετοχών, η σάλα και οι κερκίδες του γυμναστηρίου θα γεμίσουν από κόσμο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εικόνα αυτή είναι σπάνια για το γυμναστήριο της Καλαμίτσας! Στο διάστημα αυτό, των πέντε τελευταίων ετών, πλην της διοργάνωσης Kids Open TAE KWO DO και του ανοιχτού, επίσης, διεθνούς τουρνουά σκάκι, που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, δεν θυμόμαστε να πραγματοποιήθηκε άλλη αθλητική διοργάνωση με τέτοια μαζικότητα στην πόλη. Είναι λυπηρό για την Καβάλα, που έγινε «ουραγός» και στον τομέα αυτό.

-Λιγόστεψαν οι αθλητικές διοργανώσεις, που μπορούν να φέρουν κόσμο και μάλιστα εκτός της τουριστικής περιόδου. Δεν φαίνεται, επίσης, να υπάρχει ένας προγραμματισμός, έστω μεσοπρόθεσμος, να διεκδικηθούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις. Οι σύλλογοι δεν «τολμούν» να ζητήσουν κάτι τέτοιο από την δημοτική Αρχή, γιατί γνωρίζουν πως η ανταπόκριση δεν είναι δεδομένη. Και το κυριότερο, οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επιτρέπουν να ανέβει ο πήχης της διεκδίκησης.

-Έτσι, η Καβάλα περιορίζεται σε διοργανώσεις όπως το Kids Open TAE KWO DO. Για να ανέβει ο πήχης, χρειάζονται δύο ακόμα μεγάλες διοργανώσεις, κάθε έτος, του επιπέδου του διεθνούς τουρνουά σκάκι. Θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη προβολή στην ποδηλατική διαδρομή με την ονομασία Brevet Philippoi, ώστε να γίνει ένας σημαντικός διεθνής ποδηλατικός αγώνας. Και ακόμα, να οργανωθεί ένας ημι-μαραθώνιος αγώνας «στα βήματα του αποστόλου Παύλου». Με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ