Με τζάμπα λεφτά δέχθηκαν να τσιμεντοποιήσουν τα έργα δίπλα στο σημαντικότερο μνημείο της Καβάλας

0

Ακούσαμε προχθές σε ραδιοφωνική εκπομπή τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, Θόδωρο Μουριάδη, να αναφέρεται στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την τσιμεντοποίηση που επιχειρείται δίπλα στις Καμάρες, με το έργο του Μεντρεσέ και από την άλλη πλευρά του έργου της ανάπλασης της οδού Ιουστινιανού. Πάντα υποστηρίζαμε την ανάγκη να απομακρυνθούν τα κτίσματα που περιβάλλουν αυτό το ιστορικό μνημείο, όμοιο του οποίου δεν υπάρχει σ’ ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Η ανάδειξη του μνημείο, πάντα αποτελούσε προτεραιότητα και των πρώην Δημάρχων Λευτέρη Αθανασιάδη και Στάθη Εριφυλλίδη. Ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, δεν είχε σαφή πολιτική στο ζήτημα αυτό, αφού την ώρα που φρόντιζε να εξαγοράσει τα κτίσματα κάτω από το 1ο Γυμνάσιο, για να ανοίξει τον χώρο, να «αναπνεύσουν» οι Καμάρες,  προγραμμάτιζε τα σημερινά τσιμεντένια τερατουργήματα, που περισσότερο μοιάζουν με οχυρωματικά έργα, παρά με οτιδήποτε άλλο, επειδή και μόνο βρήκε τζάμπα χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνέντευξή του ο Θόδωρος Μουριάδης, παραδέχθηκε τα «λαθάκια» της δική του διοίκησης, αλλά ήταν καταγγελτικός για τα «τραγικά λάθη» της σημερινής διοίκησης. Ναι. Πράγματι φταίει η σημερινή διοίκηση, που κατά την επιστασία φάνηκε ελαστική και αποδέχθηκε την εγκεκριμένη μελέτη όπως ήταν. Είναι όμως γνωστό, ότι στα έργα που εκτελούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι σχεδόν απαγορευτικό να τροποποιήσεις την εγκεκριμένη μελέτη, κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να ισχυριστεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Η προηγούμενη όμως διοίκηση έχει ανάλογη ευθύνη, ίσως και πολύ μεγαλύτερη, γιατί «δεν πρόσεξε τις λεπτομέρειες της μελέτης» όπως παραδέχθηκε ο Θ. Μουριάδης. Ποιες λεπτομέρειες;;; Λεπτομέρεια είναι η γενική τσιμεντόστρωση του έργου, κολλητά στο σημαντικότερο μνημείο της Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ