Στη διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ Cosmopolis (The Reunion), από 21 έως και 24 Ιουλίου 2016, θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες στο πλαίσιο του Cosmocinema. Οι θεατές θα απολαύσουν, κάθε βράδυ, μία ταινία από τις φιλοξενούμενες χώρες, εντελώς δωρεάν, στο θεατράκι της πλατείας Μοχάμετ Άλι (ώρα έναρξης προβολών 22:30) και θα ζήσουν την εμπειρία του θερινού κινηματογράφου. Το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 (Ρωσία)
«Η Ρώσικη Κιβωτός»
Υπόθεση: Ένας Ρώσος αφηγητής και ένας Γάλλος διπλωμάτης του 18ου αιώνα διασχίζουν το μουσείο Ερμιτάζ (τα παλιά χειμερινά ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης), στις αίθουσες του οποίου αναβιώνουν 300 χρόνια ρωσικής ιστορίας, από τον Μεγάλο Πέτρο έως την πτώση της δυναστείας των Ρομανόφ.
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Σοκούροφ
Παίζουν: Σεργκέι Ντράιντεν, Μαρία Κουζνέτσοβα
Παραγωγή 2002, διάρκεια 98 λεπτά
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 (Χιλή)
Machuca
Υπόθεση: Αυτοβιογραφική ταινία γύρω από τη φιλία δύο εντεκάχρονων παιδιών, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, στην ταραγμένη περίοδο πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ στη Χιλή. Πιο κατατοπιστικό από ένα πολιτικό μανιφέστο, με καλές ερμηνείες και μερικές αξέχαστες σκηνές.
Σκηνοθεσία: Andrés Wood
Παίζουν: Matias Ouer, Ariel Mateluna
Παραγωγή 2004, διάρκεια 120 λεπτά
Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 (Ιταλία)
«Το ανθρώπινο κεφάλαιο»
Υπόθεση: Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μία νύχτα πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα, που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας; Μία πολυβραβευμένη ταινία, βασισμένη στο best seller “Human Capital”.
Σκηνοθεσία: Paolo Virzi
Σενάριο: Stephen Amidon (novel), Paolo Virzi
Παίζουν: Valeria Golino, Valeria BruniTedeschi, Fabrizio Bentivoglio, Fabrizio Gifuni.
Παραγωγή 2013, διάρκεια 110 λεπτά
Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 (Σερβία)
St. George shoots the Dragon
Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται». Δέκα χρόνια προετοιμασίας, μελέτης και οργάνωσης χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η ταινία. Συμμετέχουν οι καλύτεροι Σέρβοι ηθοποιοί του θεάτρου, με κορυφαίο τον Lazar Ristovski (Undeground, James Bond: Casino Royale).
Υπόθεση: 1914, Σερβία, σύνορα Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Αρχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία ξεδιπλώνεται με τη δύναμη μιας επικής αρχαίας τραγωδίας στο σκηνικό μιας Ευρώπης που κλονίζεται.
Παραγωγή 2009, διάρκεια 120 λεπτά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ