-Οι ήττες διαδέχονται η μία την άλλη για την Καβάλα. Μετά την κατάργηση του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis και την πραγματοποίηση μιας μεταλλαγμένης καρικατούρας με την ίδια ονομασία, το Kavala Air Sea Show μετονομάζεται σε Thessaloniki Air Sea Show και τον Μάιο του 2022 θα διεξαχθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης! Κι αυτό, γιατί ο Δήμος Καβάλας, πρωτίστως και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν ήθελαν να στηρίξουν οικονομικά την διοργάνωση.

-Κι αν η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, δεν ενδιαφέρονται για το πλήγμα που θα έχει η απώλεια της διοργάνωσης για την Καβάλα, είναι αδιανόητη η στάση της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, ο οποίος μίλησε, μάλιστα, απαξιωτικά για το Kavala Air Sea Show και τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε την ιδέα αυτή, για να κάνει γνωστή την Καβάλα παγκοσμίως! Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο δήμαρχος ανέφερε πως την περίοδο που η δημοτική Αρχή κάνει περικοπές στις επιχορηγήσεις προς την κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια», τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ., δεν είναι λογικό (και εφικτό) ο Δήμος Καβάλας να δώσει εκατό χιλιάδες ευρώ, για να πετούν τα αεροπλανάκια πάνω από την πόλη! Και πρόσθεσε ότι, θα προτιμούσε να δώσει τα χρήματα αυτά, για να διεθνοποιήσει το φεστιβάλ Φιλίππων. Ενώ, για τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, που πρόσφερε στον τόπο του, σχολίασε πως ήταν πολύ πιεστικός για την χρηματοδότηση του Kavala Air Sea Show και απέφυγε να αναφέρει το όνομα του!

-Την διεθνή προβολή και την επισκεψιμότητα που εξασφάλιζε το Kavala Air Sea Show στην πόλη, δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Μόνο ο Θ. Μουριάδης αμφισβήτησε τα οφέλη της διοργάνωσης, λέγοντας ότι δεν συμβάλλει στον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Είναι πολύ λυπηρό και θλιβερό, ο δήμαρχος Καβάλας να βλέπει ορισμένες διοργανώσεις και συγκεκριμένα το έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis και το Kavala Air Sea Show ως ανταγωνιστικές και τροχοπέδη στα δικά του σχέδια και στις επιθυμίες των συμβούλων της «αυλής» του. Οι διοργανώσεις αυτές έχουν σημαντική ιστορία και συνέβαλαν στην εξωστρέφεια. Δεν έχει δικαίωμα να τις καταργήσει! Αν γνώριζαν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες ότι δεν θα στηρίξει τις συγκεκριμένες διοργανώσεις, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα τον εξέλεγαν δήμαρχο.

-Όσον αφορά τον Παναγιώτη Γεωργιάδη, η αγάπη που έχει για την Καβάλα και για το Air Sea Show, τον έκανε «πιεστικό» προς τους τοπικούς άρχοντες. Η «πίεση» που άσκησε, οφείλεται στην αγωνία του για τον θεσμό. Αντιλαμβανόμενος την έλλειψη ενδιαφέροντος, για να είμαστε ακριβείς την αρνητική στάση του δημάρχου Καβάλας, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην Θεσσαλονίκη, όπου βρήκε την ένθερμη ανταπόκριση. Οι ταγοί της Θεσσαλονίκης κατανόησαν την σημασία της διοργάνωσης και την αγκάλιασαν. Γνωρίζουν ότι είναι ένας πετυχημένος θεσμός, τον οποίο θα εκμεταλλευτούν, για να προβάλλουν την πόλη. Η ανταπόκριση που έδειξαν, είναι η καλύτερη απάντηση στον Θ. Μουριάδη, για το κύρος και την συμβολή που είχε το Air Sea Show στην προβολή της Καβάλας. Δυστυχώς, ο Θ. Μουριάδης δεν αξιοποίησε το «χαρτί» του Καβαλιώτη υπουργού εθνικής άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για να «δέσει» μόνιμα το Air Sea Show στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.