Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θάσου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, για το ζήτημα της αξιοποίησης του φράγματος στις Μαριές, με την πραγματοποίηση εργασιών εκβάθυνσης της τεχνητής λίμνης: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θάσου θεωρεί ότι, η εκβάθυνση του φράγματος των Μαριών, που θα αρχίσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα από την Περιφερειακή Τοπική Διοίκηση, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της ίδιας και της κυβέρνησης, ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και φορέων του νησιού, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο Θάσου και Περιφέρεια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες σε όλες τις βαθμίδες των κυβερνητικών κλιμακίων. Έβαλε προ ημερήσιας διάταξης για συζήτηση θέματα, που έχουν να κάνουν στην αξιοποίηση του φράγματος, στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου και στο περιφερειακό συμβούλιο Α.Μ.-Θ. Έστειλε υπομνήματα υπογεγραμμένα από δεκάδες φορείς του νησιού σε Υπηρεσίες και Υπουργεία. Δημοσίευσε επανειλημμένα τις ενέργειες της στα Μέσα Ενημέρωσης, προώθησε ερωτήσεις στη Βουλή, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε., ενώ κλιμάκιο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, επισκέφτηκε επί τόπου το φράγμα Μαριών.

Παλεύουμε έτσι ώστε, το φράγμα να αξιοποιηθεί για τον βασικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε, δηλαδή την άρδευση των ελαιόδεντρων και την αξιοποίηση του για χώρο αναψυχής και αξιοθέατο της περιοχής. Επίσης, για χώρο αποταμίευσης νερού, που θα χρειάζεται για την πυροπροστασία του νησιού.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει, είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου άρδευσης, που θα φτάνει μέχρι τη Σκάλα Μαριών και θα εξυπηρετεί όλους όσοι ασχολούνται με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Για να ενισχυθεί η ελαιοπαραγωγή της περίφημης θρούμπας της Θάσου, για να αυξηθεί το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς που χτυπιέται από την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Η λειτουργία του φράγματος θα μπορέσει να δώσει νερό σε όλους και θα βάλει τέλος σε όποιες αντιπαλότητες-διενέξεις έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, κύρια από την τακτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή του «Πόντιου Πιλάτου». Οι δυσάρεστες καταστάσεις που έλαβαν χώρα στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν είναι στη φιλοσοφία των δυνάμεων μας, δεν μας εκφράζουν.

Καλούμε του κατοίκους της περιοχής και όλου του νησιού, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα σε τυχόν αναβολή εκτέλεσης των έργων, αλλαγή χρήσης του φράγματος, μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα μπορεί να δώσει ο οργανωμένος αγώνας των λαϊκών στρωμάτων, ένας δυνατός Αγροτικός Σύλλογος, που θα παλεύει για τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.