Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το Κίνημα «Ανεξάρτητων Ελλήνων», προκειμένου να αποφασίσει ο (κυρίαρχος) ελληνικός λαός, για τη συμφωνία που υπογράφηκε, τον περασμένο Ιούνιο, στις Πρέσπες μεταξύ των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων. «Θα κάνουμε ότι επιτρέπεται Συνταγματικά, για να σταματήσουμε τη συμφωνία αυτή. Ευελπιστούμε ότι, τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στο Κοινοβούλιο, θα αποδεχτούν την πρόταση του Κινήματός μας για το δημοψήφισμα», είπε ο Θόδωρος Τοσουνίδης, εκπρόσωπος Τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κινήματος στην πόλη της Καβάλας.

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», γιατί οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν έκαναν τη συγκεκριμένη πρόταση στον κυβερνητικό εταίρο τους (σ.σ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) πριν υπογραφεί η συμφωνία και τι είναι αυτό, που τον κάνει να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αποδεχτεί την πρόταση κατόπιν της συμφωνίας, ενώ δέχτηκε μεγάλη πίεση να κάνει δημοψήφισμα πριν τις Πρέσπες, απάντησε ότι το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει το 1990! Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη, για διγλωσσία στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και σχολίασε ότι αυτό που προέχει σήμερα, είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα της περιόδου των μνημονίων στους έλληνες πολίτες.

Το 2019, ανέφερε, ο ελληνικός λαός θα αρχίσει να απολαμβάνει τους πρώτους καρπούς των θυσιών που έκανε και να βλέπει τα πρώτα σημάδια της μελλοντικής ευημερίας του.

Δήλωσε, ακόμα, ότι το εγχείρημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν και πρόκειται για κόμμα με εντελώς διαφορετική πολιτική ιδεολογία, ήταν πετυχημένο. «Κάναμε πράξη με τη συνεργασία αυτή την πολιτική ενότητα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η επιτυχία οφείλεται στην υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που κατάφεραν πολλά περισσότερα σε σχέση με την εκλογική τους δύναμη.

Όσον αφορά τον σκοπό της επίσκεψης του στην Καβάλα, είπε ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είναι Κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά αντλεί την πολιτική του δύναμη από την επαφή με τον λαό. «Κάνω την περιοδεία αυτή, στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, για να συναντηθώ με στελέχη του Κινήματος και απλούς πολίτες, για να δυναμώσουμε την πολιτική σχέση μας», σημείωσε. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο περιφερειακός συντονιστής του Κινήματος, Ανδρέας Καραγιώργης και ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Καβάλας, Γιώργος Χαρπαντίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ