• Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο ελληνικός λαός θα δώσει την (κατάλληλη) απάντηση στους συνεταίρους της κυβέρνησης, για το ανήθικο παιχνίδι που παίζουν σε βάρος του τα τελευταία έτη. Είτε γίνει δημοψήφισμα, για την κύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας στις Πρέσπες σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, είτε γίνουν εθνικές εκλογές το 2019, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το κυβερνητικό δεκανίκι του, το Κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», θα λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις που πήραν.
  • Πρόκειται για πολιτική ντρίμπλα, για να χρησιμοποιήσουμε την ποδοσφαιρική ορολογία, όπως έκανε ο υπεύθυνος Τύπου του Κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, η πρόταση του Πάνου Καμμένου περί δημοψηφίσματος, για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Με την πρόταση αυτή, ο Π. Καμμένος επιχειρεί να αποφύγει την πίεση των πολιτικών αντιπάλων, των Μέσων Ενημέρωσης και των πολιτών, για τη στάση που θα έχει το Κίνημα «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο. Συγχρόνως, θέλει να μεταφέρει την πίεση στα άλλα κόμματα και να δείξει ότι εκείνος ενδιαφέρεται, πραγματικά, για την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού στο συγκεκριμένο εθνικό ζήτημα.
  • Ο Π. Καμμένος συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως καιροσκόπος και να κάνει «παζαρέματα» για να επιβιώσει πολιτικά. Όταν μία ομάδα «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό, δεν θα έχει συνέχεια την εύνοια της τύχης. Ο παράγοντας τύχη θα βοηθήσει την πρώτη, άντε και μία ακόμα φορά. Για να παραμείνει στην κατηγορία και τρίτη περίοδο, όμως, θα χρειαστεί την εύνοια της διαιτησίας, ή κάποιου άλλου παράγοντα. Αυτό προς απάντηση του υπεύθυνου Τύπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», στο λογοπαίγνιο που έκανε στη συνέντευξη Τύπου.
  • Δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη (και σοβαρή) πολιτική στάση, αυτή του Π. Καμμένου και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που ζητούν να κληθεί ο ελληνικός λαός να εγκρίνει μία συμφωνία… κατόπιν υπογραφής! Από την άλλη πλευρά, οι έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, μετά την εμπειρία του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015. Τότε, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέρριψε την πρόταση για συμφωνία με τους εταίρους (δανειστές), ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε το αποτέλεσμα και προχώρησε στη συμφωνία.
  • Πως είναι δυνατό να δεχτεί ο πρωθυπουργός να γίνει νέο δημοψήφισμα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν δεν σεβάστηκε τη βούληση των πολιτών στο προηγούμενο; Και γιατί να συναινέσει στην πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», σήμερα, όταν έχει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο και έχει υπογράψει μία συμφωνία που τον ικανοποιεί;
  • Θα ήταν υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική στάση, από πλευράς «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αν έλεγε ο Π. Καμμένος ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στη Βουλή και οι βουλευτές του Κινήματος θα την καταψηφίσουν. Αλλά, πώς να την καταψηφίσουν, όταν δεν αντέδρασαν πριν «πέσουν» οι υπογραφές; Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, όμως θα τελειώσει αρνητικά για τους πρωταγωνιστές του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ