Πριν πολλά χρόνια, ο τότε Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας Αργύρης Τυρολόγος, είχε κάνει μια μελέτη, την οποία δημοσίευσε σε ένα βιβλίο, αναφορικά με τις αιτίες θανάτου συμπολιτών μας. Να σκεφτεί κανείς, πως τότε, δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα για να γίνει τόσο λεπτομερής έρευνα των στοιχείων που υπάρχουν. Τώρα, όμως, η ανάγκη να γίνει μια τέτοια μελέτη είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένων των περιβαλλοντικών προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Μια τέτοια έρευνα θα έπρεπε να ελέγξει πέραν των γενικών στατιστικών στοιχείων, ειδικότερα τις αιτίες θανάτου των πρώην εργαζομένων των μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής μας.

Αυτό, βέβαια, δεν θα μας δώσει βεβαιωμένα στοιχεία για το αν και πόσο ρυπαίνει η μια ή η άλλη βιομηχανία, αλλά θα είναι μοχλός πίεσης προς τις τοπικές αρμόδιες αρχές, να ασκήσουν συστηματικό έλεγχο στις βιομηχανίες και τις άλλες πηγές ρύπανσης της περιοχής μας, αφού η υγεία των πολιτών, πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Άλλωστε, νόμοι για τις επιτρεπόμενες εκροές ρύπων υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει, είναι η βούληση των αρμοδίων αρχών, να κάνουν αποτελεσματικούς ελέγχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.