Από τον πταισματοδίκη Αθηνών ερευνάται η δικογραφία που σχηματίστηκε, έπειτα από την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, για τη διερεύνηση τυχόν ευθύνης της λιπασματοβιομηχανίας στην αέρια ρύπανση της περιοχής του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, σχολίασε την κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή τις τελευταίες ημέρες από μερίδα της μειοψηφίας, για την απόφαση να προμηθευτεί ο Δήμος Καβάλας και να τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία, μηχανήματα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από τις χημικές βιομηχανίες στην ανατολική πλευρά του Δήμου. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Στις κατηγορίες του πρώην δημάρχου, Κωστή Σιμιτσή, για δήθεν μηδενικό έργο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ «Εξελίξεις», του ENA CHANNEL, έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις.

Επεσήμανε την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, κατά την οποία, η παράταξή του, όπως και η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, ψήφισαν ΟΧΙ για την προμήθεια σταθμού μέτρησης της ρύπανσης. Στη συνέχεια, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει πως συντάσσεται με την πρόθεση της διοίκησης να κάνει την προμήθεια. Και πάλι όμως, δηλώνει αρνητικός, επειδή, τάχα, δεν μπορεί η προμήθεια να γίνει από τη «Δημωφέλεια», ενώ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο. Ότι η προμήθεια, δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο και πρέπει να γίνει από τη «Δημωφέλεια».

Στην ίδια εκπομπή, η δήμαρχος δήλωσε, ότι είναι η πρώτη και η μόνη δήμαρχος, που σε παρόμοια περιβαλλοντική κατάσταση πριν ενάμιση χρόνο, είχε δώσει εντολή, από τη Νυρεμβέργη όπου βρισκόταν κι έγινε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Η ποινική δικογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη (δεν μπήκε δηλαδή στο αρχείο) και διερευνάται από πταισματοδίκη των Αθηνών».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», Κωστής Σιμιτσής, απαντώντας στην πρόεδρο της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, έγραψε τα εξής: «Η αγαπητή πρόεδρος της «Δημωφέλεια» νομίζει πως τα δελτία Τύπου είναι πινγκ-πονγκ. Στο τέλος χάνει τη μπάλα, δηλαδή την ουσία και καταφεύγει στο παρελθόν. Την αφήνω με τη χαρά, να πιστεύει πως είναι πολιτικά πρωτόπλαστη (ξεχνώντας πότε, πόσες φορές και με ποιους κατέβηκε υποψήφια) και να θεωρεί πως η δημιουργία στον Δήμο Καβάλας άρχισε με την κυρία Τσανάκα. Έστω και τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές! Τα υπόλοιπα, σήμερα στη λαϊκή συνέλευση της Νέας Καρβάλης, από τους εκπροσώπους της παράταξής μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν προδικάζει προφορικά τη νομιμότητα μιας δαπάνης. Είναι σοβαρό να το υποστηρίζει αυτό δημόσια η πρόεδρος;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ