-Η λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» αποτελεί όργανο ανθελληνικής προπαγάνδας, από την ίδρυσή της το έτος 1927 έως και σήμερα, στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Μαζί με το προξενείο στην Κομοτηνή, είναι οι βραχίονες αποσταθεροποίησης που χρησιμοποιεί, με ύπουλο και συστηματικό τρόπο, η κυβέρνηση της Τουρκίας. Τα μέλη της, που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, με τη βοήθεια του προξενείου στην Κομοτηνή, προσπαθούν να οικειοποιηθούν και τις άλλες δύο βασικές εθνοτικές ομάδες της ονομαζόμενης μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που είναι οι Πομάκοι και οι Ρομά.

-Λόγω της αποσταθεροποιητικής δράσης στην περιοχή, το ελληνικό κράτος απαγόρευσε τον Νοέμβριο του 1987 την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», επειδή απειλούσε τη δημόσια τάξη. Η Οργάνωση άσκησε έφεση στην απόφαση του Εφετείου Θράκης και προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Ο Άρειος Πάγος διέταξε τη διάλυση της Οργάνωσης, γιατί αποτελεί μία προσπάθεια επιβεβαίωσης της παρουσίας μιας τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Συνθήκη της Λωζάνης, που χαρακτηρίζει τις μειονότητες στη Θράκη και την Τουρκία ως θρησκευτικές και όχι εθνοτικές.

-Δώδεκα έτη μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου (σ.σ. εκδόθηκε το 2005), τον Οκτώβριο του 2017, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε διάταξη, που προβλέπει ότι μετά τη δημιουργία δεδικασμένου, να σημειώσουμε ότι η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου «δικαιώθηκε», τα ελληνικά δικαστήρια πρέπει να μεταβάλλουν αποφάσεις αντίθετες σ’ εκείνες του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Αυτή η νομοθετική διάταξη, επιτρέπει στη συγκεκριμένη Οργάνωση και ανάλογα σωματεία, να ζητήσουν αλλαγή της απόφασης του Άρειου Πάγου!!

-Να αναφέρουμε πως, η σαφώς επικίνδυνη και αντεθνική διάταξη ψηφίστηκε επί συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που είχε την (οριακή) πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο (145 έδρες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και 10 έδρες οι ΑΝ.ΕΛ.). Το καλοκαίρι του 2018 ακολούθησε η επικύρωση της εξίσου επιζήμιας, για τα εθνικά συμφέροντα, συμφωνίας των Πρεσπών, για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, από 153 βουλευτές. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

-Η κυβέρνηση εκείνη, επίσης, ψηφίζοντας τη (φωτογραφική) διάταξη για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», επενέβη απροκάλυπτα στις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη ξεχωριστή εξουσία. Τον ίδιο στόχο είχε και η προσφυγή της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή να απαξιώσει την ελληνική Δικαιοσύνη και να πετύχει τη «δικαίωση» από ένα «ουδέτερο» δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει με γνώμονα την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι τη Συνθήκη των Λωζάνης.

-Είναι φανερό πως, η Τουρκία και οι βραχίονες της στην Ελλάδα, εκτός από την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος, που αμφισβητείται μετά το κάζο σε όλα τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, χρησιμοποιεί την διπλωματία, ως ανατολίτικο παζάρι και τις αποφάσεις δικαστηρίων, με μοναδικό στόχο να πλήξει την Συνθήκη της Λωζάνης. Η αναγνώριση ύπαρξης τουρκικής και όχι μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι μία επιτυχία κατά της Συνθήκης. Τέλος, γίνεται αντιληπτό τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε μία ενδεχόμενη προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για να επιλύσει τις διαφορές που υπάρχουν με την Τουρκία, ακόμα και αυτές που αφορούν τις θαλάσσιες ζώνες. Το παράδειγμα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι χαρακτηριστικό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ