-Η Σοφία Μπεκατώρου έδειξε τον δρόμο και στην εξωτερική πολιτική της χώρας! Όπως εκείνη βρήκε το θάρρος να δημοσιοποιήσει την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε ως αθλήτρια από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, έτσι και ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έδειξε πολιτικό σθένος και κατήγγειλε δημοσίως, μέσα στην Άγκυρα, την διαχρονική ψυχολογική κακοποίηση που ασκεί η Τουρκία προς την Ελλάδα. Το κίνημα Me Too, μεγαλώνει καρντάσια, Ρετζέπ και Μεβλούτ. Θα κατακτήσει, σύντομα και την Τουρκία!

-Ο Νίκος Δένδιας, πάντως, είναι τυχερός που δεν έχει την τουρκική υπηκοότητα και δεν είναι στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί αν έλεγε δημοσίως τα ίδια, που είπε απέναντι στον Μεβλούτ, θα βρισκόταν μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου σε κάποιο μπουντρούμι με την κατηγορία της προδοσίας του κράτους!

-Πριν από 200 χρόνια, οι Έλληνες επαναστάτησαν και αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό, αλλά δεν κατάφεραν στα επόμενα διακόσια χρόνια να ξεπεράσουν τον ραγιαδισμό. Ευελπιστώ πως δεν θα περάσουν ακόμα διακόσια, για να ξεπεραστεί το «οθωμανικό σύνδρομο», γιατί τετρακόσια (400) κατοχής, είναι λογικό να προκαλέσουν βαθύτατο σύνδρομο σε κάθε λαό. Είναι θαύμα, μάλιστα, που το ελληνικό έθνος δεν αφανίστηκε μέσα στους τέσσερις αιώνες απόλυτης καταπίεσης.

-Η Σ. Μπεκατώρου, επομένως, αφύπνισε την ελληνική κοινωνία στο ζήτημα της κακοποίησης. Και ο Ν. Δένδιας, με την παρουσία του στην Άγκυρα, αφύπνισε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που από το 1974 κι έπειτα, δέχονται αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις (εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, Ίμια, συμφωνία Πρεσπών), που σε συνδυασμό με την εσωτερική προπαγάνδα, έκαναν πιο έντονο τον ραγιαδισμό στον λαό.

-Μακάρι η στάση του Ν. Δένδια, να γίνει «οδηγός» στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στο κρισιμότατο μέλλον, αφού διανύουμε μία ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση στην παγκόσμια κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ