Η διαφορά στα δύο “πρόσωπα” που έδειξε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Χαλκηδόνας, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, ήταν ξεκάθαρα η διάθεση των παικτών της στην άμυνα. Στο μέτριο α΄ ημίχρονο, συγκεκριμένα, η Ε.Κ. Καβάλας δέχτηκε 41 πόντους και επτά τρίποντα, ενώ στο β΄ ημίχρονο περιόρισε τη φιλοξενούμενη ομάδα στους 26 πόντους και στα δύο τρίποντα. Έτσι, το 49-41 του α΄ ημιχρόνου, που διαμορφώθηκε με δύο διαδοχικά τρίποντα του Σταύρου Χονδρόπουλου, ενώ το σκορ ήταν 43-41, έγινε 40-26 στο β΄ ημίχρονο και τελικά 89-67 (23-19, 26-22, 25-9, 15-17 ανά περίοδο του παιχνιδιού).

Η Ε.Κ. Καβάλας άρχισε στο παιχνίδι με συγκέντρωση μόνο στην επίθεση έχοντας 7/7 σουτ εντός πεδιάς, εκ των οποίων 3/3 είχε ο Αντώνης Μιχάλογλου, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του και έδειξε πόσο πολύτιμη μονάδα είναι για την ομάδα της “Ένωσης”. Ο έμπειρος power forward σημείωσε 18 πόντους, με τέσσερα εύστοχα τρίποντα, ενώ “μάζεψε” εννέα ριμπάουντ σε περίπου είκοσι πέντε λεπτά συμμετοχής.

Ωστόσο, η προσωποποίηση της ενέργειας ήταν, για μία ακόμα φορά, ο Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, ο οποίος έπαιξε άμυνα, πήρε ριμπάουντ, έδωσε τελικές πάσες, έκλεψε μπάλες και σκόραρε 20 πόντους με δύο τρίποντα. Η μεγάλη πίεση που άσκησαν οι παίκτες της Ε.Κ. Καβάλας στην άμυνα στη διάρκεια της 3ης περιόδου, κράτησε τους αντιπάλους τους στους εννέα πόντους και χωρίς εύστοχο σουτ έξω από τη γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών!

Η 4η περίοδος είχε τυπικό χαρακτήρα και ο Ανδρέας Καραπιπερίδης, προπονητής της Ε.Κ. Καβάλας, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ιάσονα Παντόπουλο, που σκόραρε 4 πόντους και πήρε 5 ριμπάουντ και για 5:30 λεπτά στο νεαρό Κώστα Μπανάσα, ο οποίος σημείωσε ένα καλάθι, με ωραία “σταυρωτή” ντρίμπλα, αλλαγή κατεύθυνσης και όμορφο lay up, ενώ είχε ακόμα δύο άστοχα σουτ. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Τάγαρης 4, Πιεβάλιτσα 9(1 τρίποντο), Χονδρόπουλος 9(3/5 τρίποντα), Καπινιάρης 14(1 τρ.), Παππάς 6, Αθανασιάδης 3(1 τρ.).

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έβγαλε ένα βατό πρόγραμμα και από την ερχόμενη αγωνιστική ημέρα, στην οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Χαρίλαο Τρικούπη, θα δώσει μία σειρά σημαντικών παιχνιδιών, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί η θέση που θα κατακτήσει στην τελική βαθμολογία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του βορείου ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Τιτάνες Παλαμά-Χαρίλαος Τρικούπης 69-77, Ασπίδα Ξάνθης-Στρατώνι 66-69, Αγρίνιο-Φάρσαλα 67-65, Ανατόλια-Ίκαροι Σερρών 69-76, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων-Ερμής Λαγκαδά 62-51, Ευρώπη Πευκοχωρίου-Γέφυρα 79-40. Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Ε.Κ. Καβάλας 31, Χαρίλαος Τρικούπης 31, Ίκαροι Σερρών 30, Ανατόλια 27, Ευρώπη Πευκοχωρίου 27, Ερμής Λαγκαδά 27, Αγρίνιο 26, Φάρσαλα 26, Στρατώνι 26, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 25, Ασπίδα Ξάνθης 23, Γέφυρα 22, Χαλκηδόνα 21, Ελίμεια Κοζάνης 18, Τιτάνες Παλαμά 18.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι παίκτριες και ο προπονητής της ομάδας πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα”, η οποία θα δώσει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 στις 6 το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, το πρώτο παιχνίδι στη φάση των play out του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, με αντίπαλο τη Νέα Βύσσα. Η ομάδα της Καβάλας έχει μεγάλη ανάγκη της ηθικής ενίσχυσης των φιλάθλων, για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.

Τέλος, στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, ο Α.Ο.Κ. νίκησε εκτός έδρας με 1-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, τη Δόξα Προσκυνητών, με τέρματα που σημείωσαν οι: Άγγελος Παπαστεριανός, Νίκος Βαλαβανόπουλος. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής ημέρας του 1ου ομίλου ήταν τα εξής: Αετός Ορφανού-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-1, Απόλλων Παραλιμνίου-Νέστος Χρυσούπολης 2-1, Α.Ε. Διδυμοτείχου-Ελπίς Σκουτάρεως 2-2, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-Ορφέας Ξάνθης 0-0, Άρης Αβάτου-Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 4-0. Η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Απόλλων Παραλιμνίου 39, Ελπίς Σκουτάρεως 34, Καβάλα 33, Αετός Ορφανού 33, Άρης Αβάτου 25, Νέστος Χρυσούπολης 24, Ορφέας Ξάνθης 22, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21, Α.Ε. Διδιμοτείχου 18, Δόξα Προσκυνητών 15, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 10, Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 9.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ