Το πρώτο παιχνίδι της φάσης των play out του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας πετοσφαίρισης γυναικών, μεταξύ των ομάδων του Α.Ο. “Καβάλα” και του Α.Ο. Νέας Βύσσας, ήταν “κλειδί”. Τυχόν ήττα της ομάδας της Νέας Βύσσας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, το απόγευμα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018, θα προκαλούσε “αναστάτωση” στον όμιλο των τριών ομάδων που αγωνίζονται για την παραμονή στην κατηγορία. Τελικά, η φιλοξενούμενη ομάδα επικράτησε με 1-3 σετ και θεωρούμε, αν και υπολείπονται πέντε ακόμα παιχνίδια, ότι βρίσκεται “με το ένα πόδι” στην 5η θέση της τελικής κατάταξης, η οποία εξασφαλίζει απευθείας την παραμονή.

Η ομάδα της Καβάλας θα “παλέψει” με την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών για την 6η θέση, εκτός αν κάνει την υπέρβαση και νικήσει εκτός έδρας τη Νέα Βύσσα με 0-3 σετ. Εάν και εφόσον, βεβαίως, κατακτήσει τη νίκη στα δύο παιχνίδια εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στα Γιαννιτσά, όπου η τοπική ομάδα είναι “σκληρό καρύδι”. Η ομάδα που θα καταλάβει την 6η θέση, θα ελπίζει στην παραμονή στην Α2 εθνική κατηγορία, μόνο εάν δεν υποβιβαστεί από την Pre League κάποια ομάδα που θα τοποθετηθεί στο βόρειο όμιλο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα δώσει παιχνίδι μπαράζ, με αντίπαλο την ομάδα που θα καταλάβει την ίδια θέση στον άλλο υπο-όμιλο του βορρά.

Όσον αφορά το παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας προηγήθηκε 0-2 σετ, πιο εύκολα απ’ ότι μαρτυράει το 20-25 και στα δύο. Στο 1ο σετ, η ομάδα της Νέας Βύσσας είχε μόλις ένα λάθος στο σέρβις, έναντι πέντε του Α.Ο.Κ. Στο 2ο σετ, αν και οι παίκτριες της φιλοξενούμενης ομάδας υπέπεσαν σε πέντε λάθη στο σέρβις, κατάφεραν να επικρατήσουν, αφού στο κρίσιμο σημείο κέρδισαν τρεις συνεχόμενους πόντους (σ.σ. ένα από χαμένο σέρβις της Έλενας Παναγιωτίδου και δύο ακόμα, από ισάριθμες αναποτελεσματικές προσπάθειες της Ιωάννας Γερακίνη στην υποδοχή και στην άμυνα) και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 16-15 σε 16-18.

Στο 3ο σετ, ήταν η σειρά του Α.Ο.Κ. να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, από 15-17 σε 19-17 και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του σετ με 25-22. Στο 4ο σετ, όμως, έχασε από νωρίς την επαφή (6-13) και δεν είχε το ψυχικό απόθεμα για να επανέλθει. Έτσι, ο Α.Ο. Νέας Βύσσας πήρε το σετ με 13-25 και τη νίκη στο παιχνίδι.

Δύο ήταν, κατά την άποψη μας, τα κυριότερα σημεία, που έγειραν την πλάστιγγα της νίκης υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Το πρώτο, τα 14 λάθη και οι δύο, μόλις, άσοι των παικτριών του Α.Ο.Κ. στο σέρβις. Ένα δείγμα, επίσης, ότι η ομάδα της Νέας Βύσσας δεν πιέστηκε από το σέρβις του Α.Ο.Κ., ήταν η υψηλή αποτελεσματικότητα που είχε στην επίθεση και ειδικότερα στον “πρώτο χρόνο”. Το δεύτερο σημείο, ήταν ότι η ομάδα της Καβάλας στερήθηκε της παίκτριας, η οποία με το παιχνίδι της στην επίθεση, θα “τραβούσε” και τις υπόλοιπες σε υψηλότερη απόδοση. Έλλειψε το “καθαρό μυαλό”, εν αντιθέσει με τη φιλοξενούμενη ομάδα, που διαχειρίστηκε καλύτερα τα προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα.

Για την ομάδα του Α.Ο. “Καβάλα” αγωνίστηκαν οι: Μπαχαράκη, Μιχαλιού, Μέλκα, Δικαστοπούλου, Νικολάου, Παναγιωτίδου, Γερακίνη (λίμπερο), Παπακώστα, Αγγελοπούλου, Βαλιδάκη. Η βαθμολογία στα play out διαμορφώθηκε ως εξής: Νέα Βύσσα 6, Καβάλα 2, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 1.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ