• «Σιγά μη δεν έπαιρνε το μέρος των απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Καβάλας το… καρντάσι. Σιγά που δεν θα υποστήριζε τους «κομμουνιστοφάγους» και τους «νοσταλγούς». Πως το λένε; Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα; Αυτό!». Στο καρντάσι, που τη «βρίσκει» με τους χαρακτηρισμούς, δεν ήταν έκπληξη ότι σχολίασα αρνητικά αυτά που έγραψε για τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας. Όμως, δεν ήταν έκπληξη και για μένα ο τρόπος που αντέδρασε. Η απάντηση-υβρεολόγιο δείχνει εκνευρισμό και άτομο που δεν έχει επιχειρήματα. Είναι επιχείρημα να αποκαλείς τους άλλους «κουμμουνιστοφάγους», «νοσταλγούς» και «κοπριά»; Αν αυτές οι λιγοστές γραμμές, μέσα σε ένα ολοσέλιδο εφημερίδας με διάφορα άλλα σχόλια, είναι η απάντηση στην μακροσκελή επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας, την οποία δεν δημοσίευσαν όπως ζητήθηκε, τότε λυπάμαι πολύ για το πολύ χαμηλό επίπεδο και την έλλειψη θάρρους, να αντιπαραθέσει κάποιος τα επιχειρήματα του.
  • Ευχαριστώ, επίσης, για τον χαρακτηρισμό «κοπριά». Η κοπριά είναι σημαντικό (φυσικό) λίπασμα για να μεγαλώσουν τα λάχανα, τα οποία χρησιμοποιούν στη διατροφή τους οι άνθρωποι. Υπάρχουν, όμως και οι μύγες (του φθινοπώρου), που έλκονται από την κοπριά, ή αναπαράγονται μέσα σ’ αυτή στα χωράφια. Το καρντάσι, φαίνεται, είναι σαν τις μύγες αυτές, που έλκονται από την κοπριά. Του συνιστώ, λοιπόν, να αποφεύγει να ασχολείται με την κοπριά και τα λάχανα.
  • Εάν, τώρα, οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας είναι «κομμουνιστοφάγοι» και «νοσταλγοί», αυτό θα το αφήσω στην κρίση σας, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί έχω εμπιστοσύνη στο κριτήριο σας. Δεν περιμένω, πάντως, από το καρντάσι, να ζητήσει συγνώμη από ανθρώπους που έτρεχαν να σβήσουν πυρκαγιές, συλλάμβαναν κακοποιούς, προστάτευαν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας κ.λπ., γιατί δεν έχει το σθένος να το κάνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ