-Για τα Μέσα Ενημέρωσης είναι πιο σημαντική είδηση η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η πτώση (βουτιά) στην επιβατική κίνηση του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», από την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία του Έβρου, η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να επεκτείνει την χωρητικότητα του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

-Ο στόχος πρέπει να είναι η κατάργηση όλων των Κ.Υ.Τ. που λειτουργούν στην ελληνοτουρκική μεθόριο, από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο, διότι η (καθημερινή) πράξη έδειξε πως αποτελούν εστίες αποσταθεροποίησης των τοπικών κοινωνιών και της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, η (ολική) καταστροφή του Κ.Υ.Τ. στην Μόρια της Μυτιλήνης από τους φιλοξενούμενους! Για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ακριτικό νησί, η κεντρική διοίκηση αναγκάστηκε να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας και με τη βοήθεια του ελληνικού στρατού, να δημιουργήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό στην περιοχή Μαυροβούνι.

-Αυτό που έπρεπε να γίνει, αλλά οι αρμόδιοι για την μεταναστευτική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα έκαναν λανθασμένη επιλογή, ήταν να υποχρεώσουν την Τουρκία, που είναι η κύρια «γέφυρα» των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, να δημιουργήσει Κ.Υ.Τ. στα σύνορα με την Συρία, στα οποία θα γίνεται το «ξεκαθάρισμα» των προσφύγων από τους μετανάστες. Εκεί πρέπει να βρίσκονται η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), για να προσφέρουν τη βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των ροών.

-Έτσι, θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο της διακίνησης παράνομων μεταναστών, που αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη στους διακινητές και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Τουρκίας ως μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πετύχει τα οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη που επιδιώκει.

-Δεν χωράει αμφιβολία ότι, η ενίσχυση του Κ.Υ.Τ. στον Έβρο, θα βάλει σε διαρκή επιφυλακή τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των κατοίκων και την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Η απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών τον περασμένο Μάρτιο, παρά τον αιφνιδιασμό, μπορούσε να καταλύσει την τάξη και την ασφάλεια στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε ταυτόχρονη «εξέγερση» στο Κ.Υ.Τ. της περιοχής.

-Μόνο αν συμβεί μία «εξέγερση» στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου, δυστυχώς, θα ασχοληθούν τα Μέσα Ενημέρωσης. Αλλά, θα ασχοληθούν από την πλευρά των μεταναστών και της μεταχείρισης που έχουν στη δομή. Όπως έγινε με την πυρπόληση του Κ.Υ.Τ. στην Μυτιλήνη. Τότε, οι ανταποκριτές ενδιαφέρονταν που θα διαμείνουν οι «άστεγοι» της Μόριας. Έπειτα από τόσο καιρό, τα Μέσα Ενημέρωσης δεν παρουσίασαν στον ελληνικό λαό ποιοι σχεδίασαν, γιατί και πως υλοποίησαν την καταστροφή του Κ.Υ.Τ. Δεν έκαναν ρεπορτάζ στις τοπικές κοινωνίες, για να αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν οι ντόπιοι, λόγω της ύπαρξης του Κ.Υ.Τ. στο νησί. Ευελπιστούμε ότι η πολιτική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, από την κυβέρνηση, θα λάβει υπόψη, επιτέλους, πως η ανοχή και η αντοχή της ελληνικής κοινωνίας έχουν εκλείψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.