Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, για 22η χρονιά, o ελληνικός τελικός του παγκόσμιου πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024. Στην προκριματική φάση, που συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, ο όμιλος TÜV AUSTRIA, μέσω της θυγατρικής του εταιρίας ACTA-Τεχνοβλαστό, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τους 100 καλύτερους χρήστες στις εφαρμογές του Microsoft Office, για να συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό. Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία της η Ιωάννα Λυτρίβη, υφυπουργός παιδείας, θρησκευμάτων και αθλητισμού, η οποία δήλωσε: «Ο θεσμός του πανελληνίου τελικού Microsoft Office Specialists βρίσκεται, πλέον, υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας, καταδεικνύοντας την σημασία κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Μόνο έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, με συνεργασίες και συνέργειες, προσφέροντας ποιοτικές ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες. Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους, που στηρίζουν την διαρκή εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες όχι μόνο για τις διακρίσεις τους, αλλά και για την προσπάθειά τους να μαθαίνουν και να εξελίσσονται».

H πρωτοβουλία υποστηρίζεται έμπρακτα από την Microsoft στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, δεδομένου ότι αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε καινοτόμες τεχνολογίες και την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας PowerPoint, που κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., είναι η ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΝΙΚΗ ΚΟΥΡΕΤΣΗ, μαθήτρια της β΄ τάξης από το 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ, μαθήτρια α΄ τάξης από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΓΕΚΟΥ, μαθήτρια της γ΄ τάξης από το 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Την δεκάδα συμπλήρωσαν: 4η θέση ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ (16ο ΓΕ.Λ. Αθήνας), 5η θέση ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ (4ο Γυμνάσιο Πολίχνης), 6η θέση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΕΚΑ (6ο ΓΕ.Λ. Γλυφάδας), 7η θέση ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (2ο Γυμνάσιο Παλλήνης), 8η θέση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (2ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου), 9η θέση ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΣΙΔΟΥ (Γυμνάσιο Κάτω Νευροκοπίου), 10η θέση ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΑΡΑΦΑΣΟΥΛΗ (ΓΕ.Λ. Βουλιαγμένης).

Και τους δέκα μαθητές προετοίμασε, εξ αποστάσεως, η Καβαλιώτικη σχολή Πληροφορικής ExpertIN. Την ευθύνη προετοιμασίας των κορυφαίων χρηστών στην Ελλάδα στο PowerPoint, είχε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Microsoft Office Spesialist, Παναγιώτης Ασλανίδης. Στην κατηγορία του Microsoft Word, μία άλλη Καβαλιώτισσά καθηγήτρια, η Γεωργία Μαρουσιάδου, στην παρθενική της εμφάνιση, κατάφερε να αποσπάσει το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε καθηγητές με πολυετή εμπειρία στον διαγωνισμό. Η μαθήτρια Κυριακή (Κορίνα) Πέτσα, από το 5ο ΓΕ.Λ. Πετρούπολης  είναι η φετινή χάλκινη πρωταθλήτρια του Microsoft Word. Άλλες επιτυχίες της Γεωργίας Μαρουσιάδου ήταν: 4η θέση στην πανελλήνια κατάταξη με την Εβελίνα Πετρόβαλη από τις Σέρρες, 8η θέση με την Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου από το Αιγάλεω, 9η θέση με τον Δημήτριο Διαμαντή από το Ελατοχώρι Πιερίας.

Στην κατηγορία του Excel, η Αλκμήνη Γαϊταντζή, περσινή πρωταθλήτρια Excel, κατάφερε ως «νεοφώτιστη» προπονήτρια, να αποσπάσει το χάλκινο μετάλλιο στο Excel με τον Δημήτρη Λεωνίδη από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου. Άλλες επιτυχίες της Αλκμήνης ήταν: 4η θέση με την Χρυσούλα Μαρία Παλαμούτη από την Λυκόβρυση Αττικής, 5η θέση με την Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου από το Κρυονέρι Αττικής, 6η θέση με την Νίνα Παπαδοπούλου από την Θεσσαλονίκη. Ο Νικόλαος Μπόσκος, από το ΓΕ.Λ. Περάμου, κατέκτησε την 7η θέση στο Excel, με εκπαιδευτή τον Παναγιώτη Ασλανίδη.

Η Καβαλιώτικη σχολή Πληροφορικής ExpertIN απαριθμεί 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στα 22 έτη του διαγωνισμού. Η συνολική συγκομιδή μεταλλίων έφτασε στα είκοσι δύο (22). Μετά το πέρας των αποτελεσμάτων, ο Π. Ασλανίδης δήλωσε «Καθημερινός μας στόχος, είναι η δημιουργία επαϊόντων, αλλά και χαρούμενων μαθητών. Η εκπαιδευτική εμπειρία που παρέχουμε στα παιδιά, είναι πάντα συνυφασμένη με υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα, πρότυπα που δικαιώθηκαν σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ