Η Καβάλα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη και αισιόδοξη για τη νεολαία της, που διακρίνεται στον πολιτισμό, στις τέχνες, στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση. Η επιτυχία της Έφης Ζιώτα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft το προηγούμενο έτος (2018) λειτούργησε ως «καταλύτης», για μία εντυπωσιακή παρουσία της πόλης στο φετινό διαγωνισμό. Η Καβάλα είχε την πολυπληθέστερη ομάδα (σ.σ. 41 συμμετοχές), πέντε μετάλλια και τα καλύτερα «πλασαρίσματα» και στις τρεις κατηγορίες του πανελλήνιου διαγωνισμού. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο ήταν, ότι το 75% στην ομάδα αποτελούσαν κορίτσια.

Για τον Χρήστο Κιοφτετζή, που αναδείχτηκε 1ος νικητής στην κατηγορία Excel και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), το μεγάλο «στοίχημα» είναι, να ενταχθούν περισσότερα άτομα στην ομάδα τα επόμενα έτη. «Καλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων να τολμήσουν, όπως τολμήσαμε κι εμείς. Δεν φανταζόμασταν ότι θα πετύχουμε τις διακρίσεις, αλλά τα καταφέραμε. Θα δουλέψουμε σκληρά στις ημέρες που απομένουν, ώστε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη», είπε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

Μαζί του ήταν και οι τέσσερις «συμπαίκτες» που απέσπασαν μετάλλια: η Έφη Κούντουρα (χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Excel), η Χριστίνα Τοραμανίδου (χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Power Point), η Νεφέλη Μελίδου (ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Power Point) και ο Γιάννης Χρόνης (χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Word). Ο συναγωνισμός, ανέφεραν, ήταν μεγάλος και δεσμεύτηκαν να φέρουν μεγαλύτερες διακρίσεις στο διαγωνισμό του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ