• «Η ΕΤ.Α.Δ. ενημερώνει ότι, ουδέποτε δήλωσε πρόθεση ιδιωτικοποίησης της ακτής», αναφέρει η ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για την ακτή Καλαμίτσα και προσθέτει: «Καθώς όμως λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, στόχος της είναι, η αξιοποίηση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών, με ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και προσφορά στους λουόμενους καθαρών και αξιοπρεπών υποδομών».
  • Αυτή η προσφορά, λέει η ΕΤ.Α.Δ., θα γίνει σε συνεργασία με κάθε τοπικό φορέα, που καλόπιστα θα συμβάλλει στον συγκεκριμένο σκοπό.
  • Η ΕΤ.Α.Δ., δηλαδή, θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Θέλει να διατηρήσει την κυριότητα της ακτής και να συνεργαστεί με κάθε καλόπιστο τοπικό φορέα, για να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες προς τους λουόμενους. Διότι, η ΕΤ.Α.Δ. δεν είναι «κοινωφελής επιχείρηση», η οποία παρέχει υπηρεσίες στο κοινό, αλλά εταιρεία που αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου, για να εξασφαλίζει έσοδα στο κράτος.
  • Ο Δήμος Καβάλας, αντιθέτως, οφείλει να παρέχει υπηρεσίες προς τους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, που χρησιμοποιούν μία ακτή του δημοσίου, η οποία θεωρείται δημοτική και είναι λαϊκή.
  • Ο σκοπός της ΕΤ.Α.Δ. είναι η πώληση των ακινήτων του ελληνικού δημοσίου. Ποια έσοδα θα έχει η εταιρεία, από την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στη ακτή Καλαμίτσα; Κι αφού δεν θέλει την ιδιωτικοποίηση, γιατί δεν παραχωρεί την κυριότητα της ακτής στον Δήμο Καβάλας;
  • Άραγε, ποιος ιδιώτης θα αγοράσει τη συγκεκριμένη ακτή και κάθε χρόνο, πριν αρχίσει ο κόσμος τα μπάνια, να είναι αναγκασμένος να στρώνει την άμμο, που μεταφέρει η θάλασσα προς την πλευρά του λιμενίσκου; Εκτός από τα χρήματα για την επένδυση, πρέπει να πληρώσει και το έργο για την προστασία της ακτής, το οποίο δεν θα κάνει, βεβαίως, η ΕΤ.Α.Δ.
  • Θα ανανεώσει η εταιρεία την παραχώρηση της ακτής προς τον Δήμο Καβάλας, ή θα συνεχίσουμε με μία συμφωνία «φλου» τα επόμενα χρόνια; Πέρασε αρκετός καιρός, από τη λήξη της προηγούμενης περιόδου παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ