• Δεν έχει καμία δουλειά κάποιος να εισέρχεται σε μία εγκατάσταση που είναι εγκαταλελειμμένη πολύ καιρό, άρα εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή. Ο έφηβος που τραυματίστηκε στο παλιό κολυμβητήριο είναι τυχερός, γιατί «γλίτωσε» με λίγα ράμματα. Η περιέργεια και η «μαγκιά», όμως, μπορεί να έχει πιο σοβαρό κόστος.
  • Το παλιό κολυμβητήριο είναι έρμαιο συνεχών βανδαλισμών, από άτομα που ικανοποιούνται να καταστρέφουν κοινόχρηστους χώρους και τη δημόσια περιουσία. Η περίφραξη επισκευάζεται και παραμένει κατεστραμμένη σε διάφορα σημεία! Δύο λύσεις υπάρχουν, για να πάψει αυτή η λεηλάτηση του χώρου. Είτε να τοποθετηθεί υψηλό συρματόπλεγμα περιμετρικά, όπως στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να εμποδιστεί η ανεξέλεγκτη είσοδος. Είτε να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Κάτι που έπρεπε να συνεχιστεί και μετά την κατασκευή του καινούργιου (κλειστού) κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι.
  • Δυστυχώς, η τότε δημοτική Αρχή, με δήμαρχο τον Κωστή Σιμιτσή, επιχείρησε να «βάλει λουκέτο» στο καινούργιο κολυμβητήριο, λόγω πολύ υψηλού λειτουργικού κόστους, ενώ εγκατέλειψε και το ανοιχτό κολυμβητήριο! Το καινούργιο κολυμβητήριο λειτούργησε, αλλά το παλιό εγκαταλείφθηκε, χωρίς να υπάρξει καμία διαμαρτυρία από τους ναυταθλητικούς ομίλους, που έχουν μερίδιο ευθύνης στην απαξίωση της αθλητικής εγκατάστασης.
  • Η σημερινή δημοτική Αρχή σχεδιάζει να αξιοποιήσει το παλιό κολυμβητήριο, το οποίο πρέπει να παραμείνει στη χρήση του Δήμου Καβάλας. Και να αποδοθεί, πάλι, στα ναυταθλητικά σωματεία.
  • Πρόβλημα με τη φύλαξη, επίσης, υπάρχει με το γειτονικό πάρκο Φαλήρου, όπου γίνονται συχνές ζημιές από νεαρά άτομα, κυρίως, που εκτονώνουν την καταστροφική τους ενέργεια στον κοινόχρηστο χώρο. Κι εδώ οι λύσεις είναι δύο. Είτε να οριστεί ωράριο λειτουργίας και να τοποθετηθούν φύλακες, όπως στα δημοτικά γυμναστήρια, είτε να κατασκευαστούν υπαίθριες αθλητικές υποδομές κι ένα μικρό αναψυκτήριο, όπως στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας.
  • Το  πάρκο Φαλήρου προσφέρεται για αθλητισμό και αναψυχή. Για ελαφρύ τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία, γυμναστική και παιχνίδι. Δίπλα στις παιδικές χαρές μπορούν να κατασκευαστούν γήπεδα καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, ποδηλατοδρόμος κι ένα οργανωμένο γήπεδο για πετοσφαίριση στην άμμο (beach volleyball), στο οποίο θα φιλοξενούνται εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ θα αξιοποιηθεί από τα τοπικά σωματεία, για την ανάπτυξη του όμορφου αυτού αθλήματος.
  • Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν έχουν υψηλό κόστος και μπορούν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με δαπάνη από τον Δήμο Καβάλας. Το κόψιμο των χόρτων χρειάζεται, αλλά δεν είναι η παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το οποίο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της! Έως τότε, όσο θα κυκλοφορούν ανεύθυνα άτομα, το παλιό κολυμβητήριο και το πάρκο Φαλήρου θα βανδαλίζονται και θα υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.