Η επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» δεν είναι η 2η θέση στην βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Η επιτυχία του Α.Ο.Κ. δεν είναι ότι έχει την 3η καλύτερη παραγωγή σε τέρματα στην κατηγορία με 47, πίσω από τον Τηλυκράτη (3ος όμιλος, 52 τέρματα) και την Κοζάνη (2ος όμιλος, 48 τέρματα). Δεν είναι καν ότι εξασφάλισε την παραμονή μαθηματικά πέντε αγωνιστικές ημέρες πριν από την λήξη του πρωταθλήματος, σε έναν όμιλο που υποβιβάζονται έξι ομάδες. Η επιτυχία του Α.Ο.Κ., που «στήθηκε» το περασμένο καλοκαίρι με χαμηλό προϋπολογισμό, με διοικούσα επιτροπή και με νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι ότι με την πορεία του δημιούργησε υψηλή προσδοκία στους φιλάθλους.

Παρά τις αντιξοότητες (και τα εμπόδια) έχει μία πολύ αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα, προσπαθεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν καταφέρνει, πάντα, να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όπως έγινε το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, στο «Βερούλειο» γήπεδο, απέναντι στον «Βύρωνα» (αποτέλεσμα 1-1).

Είμαστε βέβαιοι, ότι αν διέθετε δύο-τρεις ποιοτικές λύσεις ποδοσφαιριστών, ακόμα, μετά το προβάδισμα στο σκορ που πήρε, στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού, με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Γιώργου Ιορδανίδη, θα μπορούσε να «κλειδώσει» την νίκη. Τουναντίον, ο Α.Ο.Κ. παίζει συνεχόμενα παιχνίδια με απουσίες ποδοσφαιριστών, τις οποίες αναπληρώνει «εκ των ενόντων». Δηλαδή, χρησιμοποιώντας παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, χωρίς να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία, ανεξαιρέτως της αντίπαλης ομάδας.

Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Γιάννη Καζαντζίδη στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού με τον «Βύρωνα», αφαίρεσε ένα πολύτιμο «εργαλείο» στην μεσαία γραμμή. Κι έκανε τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο να μοιάζει «κυρίαρχος» βοηθώντας τον «Βύρωνα», είτε με τα επικίνδυνα «στατικά κτυπήματα» (φάουλ, κόρνερ), είτε με τις μεταβιβάσεις ακριβείας προς τις δύο επιθετικές αιχμές (Πτηνόπουλο, Αντώνη Δερμιτζάκη), να ασκήσει πίεση προς την εστία του Α.Ο.Κ. Από ένα «στατικό κτύπημα» (κόρνερ), στο 37ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου (82ο λεπτό του αγώνα), ήρθε το τέρμα της ισοφάρισης με σκόρερ τον Παύλο Δερμιτζάκη (κεντρικό αμυντικό).

Ο «Βύρων» έπαιξε «ψυχωμένα» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, που ευχόμαστε να είναι πολύτιμος για να παραμείνει στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Ο Α.Ο.Κ. βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο Καμπανιακό και θα δώσει ισάριθμα παιχνίδια έως την λήξη του πρωταθλήματος, στα οποία θα διεκδικήσει, όπως στα προηγούμενα, την νίκη.

Στα άλλα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πανδραμαϊκός-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Πανθρακικός 0-0, Ορφέας Ξάνθης-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 1-2, Νέστος Χρυσούπολης-Θερμαϊκός 0-0, Αλεξανδρούπολη-Άρης Αβάτου 1-2, Αγροτικός Αστέρας-Δόξα Δράμας 0-3.

Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Καμπανιακός 52, Καβάλα 48, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 46, Απόλλων Παραλιμνίου 43, Πανθρακικός 42, Δόξα Δράμας 37, Πανδραμαϊκός 34, Νέστος Χρυσούπολης 34, Άρης Αβάτου 32, Βύρων Καβάλας 31, Ορφέας Ξάνθης 30, Θερμαϊκός 30, Αγροτικός Αστέρας 26, Αλεξανδρούπολη 12, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 3.

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Πανθρακικός, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Πανδραμαϊκός, Θερμαϊκός-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Καβάλα-Ορφέας Ξάνθης, Καμπανιακός-Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου-Βύρων Καβάλας, Δόξα Δράμας-Αλεξανδρούπολη, ρεπό Αγροτικός Αστέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ