Για να παίξεις ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα τελικού (σ.σ. με ή χωρίς εισαγωγικά) χρειάζεται, πρωτίστως, να έχεις πολύ καλή ψυχολογία. Η ομάδα πετοσφαίρισης ανδρών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» δεν είχε την καλή ψυχολογία, για να ανταπεξέλθει στον «τελικό» της παραμονής στην Α2 εθνική κατηγορία, που έδωσε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στην Λάρισα.

Κι αυτό φάνηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με την Ένωση Αθλοπαιδιών Λάρισας (Ε.Α.Λ.) και περισσότερο στην αρχή του 3ου σετ και στο τέλος του 4ου σετ.

Ο Α.Ο.Κ. ηττήθηκε 3-1 σετ και παρέμεινε εντός της ζώνης υποβιβασμού, ενώ υπολείπεται μία αγωνιστική ημέρα για την λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα (Σάββατο 22 Απριλίου 2023). Ο Α.Ο.Κ. είχε πρόβλημα στην υποδοχή (σ.σ. πρώτη μπάλα) και αυτό μεταφέρθηκε στην επίθεση. Έχασε με διαφορά δέκα πόντων(!) το 1ο σετ (25-15), ανασυντάχθηκε και ισοφάρισε 1-1 κερδίζοντας το 2ο σετ με σκορ 25-19. Κι ενώ θα έπρεπε να έχει καλύτερη ψυχολογία και υψηλότερη συγκέντρωση, για να «χτυπήσει» και να πάρει το 3ο σετ, η γηπεδούχος ομάδα ήταν αυτή που μπήκε πολύ αποφασισμένη και προηγήθηκε 11-1 στο σκορ! Κι όταν ο Α.Ο.Κ. συνήλθε, ήταν αργά για να ανατρέψει την κατάσταση. Η Ε.Α.Λ. έκανε το 2-1 με σκορ 25-19 και εξασφάλισε τουλάχιστον τον έναν βαθμό από το παιχνίδι. Τελικά, κατάφερε να πάρει τρεις βαθμούς, αφού έκανε εκείνη την ανατροπή στο 4ο σετ κι ενώ ο Α.Ο.Κ., είχε σταθερό προβάδισμα τριών-τεσσάρων πόντων έως τους 20 πόντους. Το 17-20 έγινε 21-20 και η Ε.Α.Λ. κέρδισε το σετ με 25-23!

Η Ε.Α.Λ. με το «τρίποντο» εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο Α.Ο.Κ. θα κάνει υπομονή έως την τελευταία αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Pre League! Διότι, πλέον, η τύχη του, όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, εξαρτάται από το αν θα υποβιβαστεί, ή όχι, μία ομάδα του βορρά, συγκεκριμένα ο «Περσέας» Θεσσαλονίκης, από την διαδικασία των πλέι άουτ της ανώτερης κατηγορίας Pre League. Εάν υποβιβαστεί, θα «συμπαρασύρει» μία ακόμα ομάδα από τον βόρειο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας στον υποβιβασμό στην Β΄ εθνική κατηγορία.

Αλλά, ας δούμε την βαθμολογία στον βόρειο όμιλο της Α2 εθνικής κατηγορίας, όπως διαμορφώθηκε μετά από την διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής ημέρας, για να εξηγήσουμε τι θα συμβεί μετά το Πάσχα. Η βαθμολογία είναι η ακόλουθη: Εθνικός Αλεξανδρούπολης 58 βαθμοί (60-14 σετ), Χ.Α.Ν.Θ. 50 (57-25), Ήφαιστος Φλώρινας 50 (57-25), Έβρος Σουφλίου 35 (44-36), Ελπίς Αμπελοκήπων 34 (42-38), Α.Ε. Κομοτηνής 30 (41-42), Μακεδονικός 28 (40-48), Ε.Α. Λάρισας 24 (34-45), Πανόραμα 21 (33-47), Καβάλα 19 (31-53), Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων 17 (24-50), Ερμογένης Ξάνθης 9 (16-56).

Στην Α2 εθνική κατηγορία έχουν υποβιβαστεί ο Ερμογένης Ξάνθης και ο Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων. Την 22η αγωνιστική ημέρα θα παίξουν: Α.Ε. Κομοτηνής-Ε.Α. Λάρισας, Πανόραμα-Έβρος Σουφλίου, Μακεδονικός-Χ.Α.Ν.Θ., Ερμογένης Ξάνθης-Ελπίς Αμπελοκήπων, Ήφαιστος Φλώρινας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Καβάλα-Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων.

Στην Β΄ εθνική κατηγορία υποβιβάζονται απευθείας τρεις ομάδες. Ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται, οπωσδήποτε, την νίκη με 3-0, ή 3-1 σετ, για να φτάσει στους 22 βαθμούς. Επίσης, χρειάζεται ήττα, με τα ίδια αποτελέσματα, του Πανοράματος από τον Έβρο Σουφλίου, για να ξεπεράσει την Θεσσαλονικιώτικη ομάδα. Στην περίπτωση αυτή, υποβιβάζονται (απευθείας) οι ομάδες του Πανοράματος, του Πανηπειρωτικού Ιωαννίνων και του Ερμογένη Ξάνθης. Κι αν από την Pre League, όπως προαναφέραμε, υποβιβαστεί ο «Περσέας», ο Α.Ο.Κ. θα «αποχαιρετήσει» την Α2 εθνική κατηγορία. Εάν η ομάδα του Πανοράματος αποσπάσει δύο, ή και έναν βαθμό από τον Έβρο Σουφλίου, θα αφήσει τον Α.Ο.Κ. εντός της ζώνης του (απευθείας) υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής ημέρας ήταν: Έβρος Σουφλίου-Α.Ε. Κομοτηνής 3-0 σετ, Χ.Α.Ν.Θ.-Πανόραμα 3-0 σετ, Ελπίς Αμπελοκήπων-Μακεδονικός 3-0 σετ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ερμογένης Ξάνθης 3-0 σετ, Πανηπειρωτικός Ιωαννίνων-Ήφαιστος Φλώρινας 1-3 σετ, Ε.Α. Λάρισας-Καβάλας 3-1 σετ.

Στην Β΄ εθνική κατηγορία γυναικών, ο Πανσερραϊκός νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, τον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα με 3-1 σετ και κατέκτησε την 1η θέση στον δυτικό όμιλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Την 2η θέση κατέλαβε, στην ισοβαθμία, η «Γαία» Δράμας και οι δύο αυτές ομάδες θα μετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών και του τελικού αγώνα. Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί αγώνες: Πανσερραϊκός-Ερμογένης Ξάνθης και Αμαζόνες Μαΐστρου (Αλεξανδρούπολης)-Γαία Δράμας. Οι νικήτριες ομάδες θα παίξουν στον τελικό αγώνα, την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στις Σέρρες στο κλειστό γυμναστήριο της Κοιλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ