ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÊÄÇËÙÓÇ «40 ×ÑÏÍÉÁ ÊÁÉ ÓÕÍÅ×ÉÆÏÕÌÅ...» (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
  • Ο ερχομός του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στην Καβάλα, είναι μία καλή ευκαιρία, για τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις αρχές και τους ανθρώπους του χώρου σε τοπικό επίπεδο. Κυρίως, κατά τη γνώμη μας, το μείζον ζήτημα της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και της κατασκευής καινούργιων.
  • Στον Δήμο Καβάλας, ειδικότερα, είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή στεγάστρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», η επαναλειτουργία του «Φιλίππειου» κολυμβητηρίου και, βεβαίως, η κατασκευή καινούργιου κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι. Οι σύγχρονες υποδομές, είναι το «θεμέλιο» για την ανάπτυξη του αθλητισμού και κατ’ επέκταση του αθλητικού τουρισμού, που τα τελευταία έτη γνωρίζει άνθιση στην Καβάλα. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο στην Καβάλα, στην Ελευθερούπολη και στον Αμυγδαλεώνα διεξάγονται, παράλληλα, δύο τουρνουά με τη συμμετοχή συλλόγων από τη βόρεια Ελλάδα. Χάρη στις διοργανώσεις αυτές, η περιοχή φιλοξενεί αρκετούς επισκέπτες και αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα που έχει. Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να φέρει κόσμο όλες τις εποχές του έτους και να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχει καθιερωθεί και προσελκύσει συλλόγους ακόμα και από την Αθήνα. Ευχόμαστε το 2018, να έχει συμμετοχές και από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία κ.λπ.).
  • Το τουρνουά πετοσφαίρισης παγκορασίδων, που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα», είναι μία νέα προσπάθεια, η οποία πρέπει να στηριχθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματίες. Τα παιχνίδια διεξάγονται στα κλειστά γυμναστήρια της Ελευθερούπολης και του Αμυγδαλεώνα, γιατί τα γυμναστήρια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και των Ποταμοδίων χρησιμοποιούνται για το τουρνουά της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Με καλύτερο συντονισμό, καλή διάθεση και συνεννόηση, του χρόνου μπορεί να ξεπεραστεί το γηπεδικό πρόβλημα.
  • Εάν, π.χ., ήταν διαθέσιμο το κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, στη Ραψάνη, θα εξυπηρετούνταν καλύτερα και οι δύο διοργανώσεις. Όμως, το γυμναστήριο δεν διαθέτει ξύλινο δάπεδο, για τη διεξαγωγή παιχνιδιών των αθλοπαιδιών. Στην Energean Oil and Gas, ή στην ELFE, δεν περισσεύουν μερικές χιλιάδες ευρώ, για να προσφέρουν στην μαθητιώσα νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους της Καβάλας ένα ασφαλές δάπεδο. Ευχόμαστε το 2018, να ευαισθητοποιηθούν και να προτείνουν στη δημοτική αρχή την τοποθέτηση του δαπέδου.
  • Ελπίζουμε, τέλος, να ακούσουμε από τον υφυπουργό αθλητισμού μία δέσμευση για την κατασκευή του καινούργιου κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι, το οποίο θα αποδειχτεί μεγάλο εργαλείο, όπως το κλειστό κολυμβητήριο, για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ