Είθισται, είπε ο Δημήτρης (Τάκης) Εμμανουηλίδης, στο τέλος κάθε έτους να γίνεται ένας απολογισμός. Και μία αυτοκριτική, θα προσθέσουμε από την πλευρά μας. Ο απολογισμός που έκαναν οι δύο από τους τρεις βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Γιώργος Παπαφιλίππου απουσιάζει στο εξωτερικό για οικογενειακό λόγο, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, ήταν πενιχρός. Ίσως να θέλησαν να μην επεκταθούν σε περισσότερα ζητήματα, προκειμένου να αποφύγουν τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης.

Το 2017, ανέφερε ο Δ. Εμμανουηλίδης, η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις, για να δείξει εάν μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα. «Παρά τις δυσκολίες, η κοινωνία έδειξε απίστευτη αντοχή και βγήκε όρθια. Αποφεύχθηκε η οικονομική καταστροφή», σημείωσε και συμπλήρωσε, ότι η κυβέρνηση, με τις συνθήκες που δημιούργησε, άνοιξε νέες προοπτικές για τη χώρα. Ωστόσο, σχολίασε, θα χρειαστεί χρόνος, ώστε η βελτίωση στους (οικονομικούς) δείκτες, να αποτυπωθεί και στη ζωή των πολιτών. «Το 2018 θα φέρει φωτεινότερες ημέρες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για τους συμπολίτες. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να υπάρξει προοπτική. Το κερδίσαμε και πορευόμαστε προς την ανασυγκρότηση της κοινωνίας», ανέφερε ακόμα.

Ο απολογισμός για τα τοπικά ζητήματα, επίσης, περιλάμβανε αναφορές στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που διεξήχθη στην Κομοτηνή τον περασμένο Νοέμβριο, στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος χρέωσης των διοδίων, στη συμφωνία για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στην ELFE (σ.σ. πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) και στη θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο Νομό Καβάλας.

Ο διάλογος που έγινε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., σημείωσε, ήταν ουσίας και σε βάθος, ενώ κάποιες από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού έγιναν πράξη. Μία από αυτές, ήταν η αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη. «Η επίτευξη του στόχου αυτού, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Απέναντι μας είχαμε ένα ολόκληρο σύστημα», επεσήμανε.

Σχετικά με την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», είπε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα γίνει ο δημόσιος διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ εγκρίθηκε η ατέλεια για τους κατοίκους του Δήμου Παγγαίου, που χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό και μόνο για τον σταθμό διοδίων στην Μουσθένη.

Για την εντυπωσιακή άνοδο στο τουριστικό ρεύμα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, με την εξωτερική πολιτική της, κατέστησε την Ελλάδα νησίδα ασφαλείας για τους επισκέπτες και συνέβαλε στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Ο Κώστας Μορφίδης κάλεσε τους επικριτές των βουλευτών Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είπαν τα μύρια όσα για τον μετωπικό σταθμό διοδίων στην «Άσπρη Άμμο», να παραδεχτούν το λάθος τους. Επίσης, τόνισε ότι αυτό που άλλαξε τη δύσκολη κατάσταση στα «Λιπάσματα» Καβάλας, η οποία έφτασε στο σημείο «να μην υπάρχει αύριο», ήταν η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που πείστηκε ότι πρέπει να δοθεί λύση. Μετά την αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας, συνέχισε, η διοίκηση της ELFE θα καταθέσει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης, για τη διαχείριση των συσσωρευμένων χρεών.

Όσον αφορά το έργο του αγωγού T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline), ανέφερε ότι θα γίνει μελέτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), με σκοπό να εξεταστεί εάν η ανησυχία των κατοίκων των τεναγών Φιλίππων είναι βάσιμη. Την μελέτη αυτή θα συντάξουν έγκριτοι επιστήμονες, με τη συνδρομή του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας. Τέλος, ανακοίνωσε ότι επίκειται επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στον τομέα του αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ